08.07.2021-10:23 (Son Güncelleme:14.01.2023-17:44)


1

Olay nasıl yaşandı

Olay nasıl yaşandı

Savunma için söz alan sanık Mikdat K., olayın olduğu akşam oğlu Yahya'nın kendisini arayarak kardeşi Ayşe'nin Eray ile yüzleşmek istediğini söylediğini ifade etti. Araçla otogarın o tarafa gittiklerini söyleyen Mikdat K., "O esnada Eray Ayşe'ye karşı terbiyesizce konuştu.



2

Bir anlık sinirle yaşandı

Bir anlık sinirle yaşandı

Ben de dayanamayıp birkaç defa vurdum. Oğlumun belinde silah vardı. Onu alıp kafasına vurdum. Benim niyetim onun kolunu bacağını kırmaktı.



3

Polise teslim oldu

Polise teslim oldu

Eve dönünce Eray'a 'Neden böyle bir namussuzluk yaptın?' diye sordum. O da bana 'Diğer gelinlerine de yapacağım' dedi. O sıra silahı çıkarıp ateş ettim. Olay gece evimizin önündeki sokakta oldu. Gün ağarınca gidip polise teslim oldum" ifadelerini kullandı.



4

Dava görüldü

Dava görüldü

Sanık Mikdat K.'nın avukatı Ali Salman mütalaaya ilişkin yaptığı savunmada aleyhe olan hususları kabul etmedi. Salman, haksız tahrik olduğunun dosya kapsamında anlaşıldığını aktardı.



5

Haksız tahrik istedi

Haksız tahrik istedi

Salman: "Haksız tahrik en üst hadden uygulanmalıdır. Müvekkilimin beraatını talep ederim" ifadelerini kullandı.



6

İddiaları reddetti

İddiaları reddetti

Sanık Yahya ile Mehmet K. müdafi avukat Enes Akbulut iddiaları kabul etmediğini şu sözlerle ifade etti: "Dosyada yer alan müvekkil Yahya K. dosyada maktulün ilişki yaşadığı kişinin eşidir. Atılan mesajlar ne kadar büyük düşmanlık beslenildiğini göstermektedir.



7

Çok pişmanın dedi

Çok pişmanın dedi

Olay Mikdat K. ile maktul arasında cereyan ediyor. Müvekkilimle iliniyet bağı yoktur. Bu nedenle beraatını talep ederiz" ifadelerini kullandı. Karar öncesi son sözü sorulan Mikdat K., "Çok pişmanım. Bu zamana karşı emniyet karakol yüzü görmemiştim" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR