30.12.2019-12:52 (Son Güncelleme:19.04.2024-21:31)


1

Kar yağınca şüphesi ilk akla gelen kayak yapmaktır. Kayak yapmak tüm kaslarınızı kullanmanızı, dengenizi ve refleksinizi kontrol etmenizi sağlar. İster spor amaçlı ister hobi olarak yapın kayak yaparken güvenliğinizi sağlamak için muhakkak yanınıza almanız gereken malzemeleri sizin için derledik…



2

Kayak Kıyafetleri

Kayak Kıyafetleri

Kayak montu ve ayak pantolonu, kayak kıyafetlerinin en dış parçasıdır ve giyen kişiyi olumsuz şartlardan korumalı, rüzgârı ve karı geçilmemesine dikkat edilmelidir. Terletmeyen, vücut ısısını koruyan ve su geçirmez malzemelere termo denir. Kayak kıyafetlerinin içerisinde termo içlikler giyilmelidir.



3

Kar Gözlüğü

Kar Gözlüğü

Kayak yaparken gün boyunca bazen güneş açar, bazen de rüzgâr eser. Gözlerinizi hem güneş ışınlarından, hem karın parlaklığından korumak için kar gözlükleri takmanız gerekir. Kayak gözlükleri buhar engelleyici ve UVA /UVB özelliğine sahip olmalıdır.



4

Kayak Eldiveni

Kayak Eldiveni

Kayak yaparken elinizin üşümemesi gerekir. Kayak eldivenleri hafif ve rahat olmanın yanı sıra soğuğu geçirmemelidir. Elin kavrama gücünü engellemeyecek eldivenler seçmelisiniz. Böylelikle batonlar elinizden kaymayacaktır.



5

Kask

Kask

Kayak yaparken yanınıza almanız gereken bir diğer en önemli eşya da kasktır. Profesyonel olarak kayıyor olsanız dahi kaskınız yine de başınızda olmalı. Kask sizi sadece düştüğünüzde başınızı yere vurmaktan, ağzınızın ve yüzünüzün kara gömülmesinden korumaz, aynı zaman da soğuktan ve rüzgârın şiddetinden de korur.



6

Güneş Kremi ve Koruyucular

Güneş Kremi ve Koruyucular

En çok unutulan unsurlardan biri olan güneş kremi, kayak yaparken kullanılması oldukça elzemdir. Yüksek bölgelerden birisinde kayak yapıyorsanız, yazın yaşadığınızdan çok daha kötü güneş yanıklarına sahip olabilirsiniz. Ancak yüksek rakımlar için özel olarak üretilen güneş kremlerini kullanmalısınız. Diz ve bilekleriniz için de koruyucular kullanmalıdır. Kayak botları ayağınıza tam oturmadığı zamanlarda diziniz kolayca aşınabilir. Bunun için koruyucu kullanmanızda yarar sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR