Kasık Ağrısı Nerede Olur, Tedavisi Var mı?

Kasık ağrısının nedenleri kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Nedenlerinin öğrenilmesi ve doğru teşhis için doktor randevusu gerekebilir. Kasık ağrısı neden ve nerede olur? Kasık ağrısının tedavi var mı?

02.05.2018-12:26 - (Son Güncelleme: 31.07.2021-18:12)

Stres, hareketsiz yaşam ya da yorgunluğa bağlı olarak bedenimizin bazı bölgesinde ağrılar meydana gelebilir. Bu ağrıların çoğu günlük yaşamımızı etkilemese de bazı durumlarda ağrılarımız geçmez ya da şiddetlenirse tehlikeli bir hal alabilir. Kasık ağrısı neden ve nerede olur? Kasık ağrısının tedavi var mı? Kasık ağrısı nasıl geçer?

KASIK AĞRISI NEDEN OLUR?

Kasıklarda görülen ağrı tek başına bir hastalık olmasa da farklı sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Kadınlarda görülen kasık ağrısı genelde üreme sistemine yönelik yumurtlama gibi doğal bir durumdan meydana gelebilir. Yumurtalıktaki kist, idrar yolu enfeksiyonu, vajinal enfeksiyon gibi hastalıklar da kasık ağrısının nedeni olabilir. 

Erkeklerde görülen kasık ağrısı ise kas gerilmesi, testislere yönelik hastalıklar, böbrek taşı gibi durumlara bağlı olarak ortaya çıkabilir.

KASIK AĞRISI NEREDE OLUŞUR?

Kasık ağrısı kadınlarda ve erkeklerde bedenimize bağlı mide ve bacaklar arasında, karın bölgemizden baldırların başladığı yere kadar olan kısımda oluşur.

KADINLARDA KASIK AĞRISININ NEDENLERİ NELER?

Kadınlarda kasık ağrısı ve nedenleri kadınlara özel çeşitli sebeplerden meydana gelebilmektedir.

Kadınların regl (adet) dönemleri nedeniyle ayda en az bir kere kasık ağrısı yaşama ihtimali söz konusudur. Bu tür kasık ağrıları normal olmakla birlikte, dayanılmaz ağrılar şeklinde de kendini gösterebilir.

Kadınlarda kasık ağrısı anormal bir şekilde kendini gösteriyorsa hiç vakit kaybetmeden uzman bir doktor kontrolünden geçilmesi gerekir.

Şiddetli kasık ağrıları rahim yollarının iltihaplanmasından meydana gelebilmekle birlikte kasık ve rahim bölgesinde kist ya da çeşitli tümör ihtimallerinden de kaynaklanabilmektedir.

Kadınların cinsel yaşamlarında ya da stresli ve yorucu bir günün ardından da zaman zaman kasık ağrıları görmesi muhtemeldir.

Kadınlarda kas ağrıları sadece fiziksel hareketler ya da spor aktivitelerinde yaralanma neticesi ile kendini hissettirmez.

Örneğin, yüzme ya da koşu yapma esnasında da kasık ağrısına neden olan bir fiziksel aktivite değil, bu sporlar kasık bölgesinde bulunan kasları da zorlamamaktadır.

Bu gibi durumlarda araştırılan kasık bölgesinde görülen şiddetli ağrının altında yatan başka bir neden söz konusudur. Bu nedenle birden başlayan ve geçmeyen bir kasık ağrısı durumunda endişelenmeli ve uzman bir doktora başvurulması gerekmektedir.

ERKEKLERDE KASIK AĞRISININ NEDENLERİ NELER?

Kasık ağrısının nedenleri kadınlarda ve erkeklerde eşit olmamakla birlikte değişkenlik arz edebilir. Bu kasık ağrısına örnek verecek olursak söz konusu kasık ağrısını hisseden kadın adet döneminde olabilir.

Adet döneminde yaşanan kasık ağrıları doğaldır. Fakat bu durum erkekler için geçerli değildir. Erkeklerde kasık ağrısı çoğunlukla endişe verici ve günlük hareketleri sınırlayıcı etkileriyle dikkat çeken bir rahatsızlıktır.

Genellikle erkeklere, yürüme esnasında ya da bir eşya taşırken veya idrarlarını yaparken sorun oluşturabilecek bir hastalık olan kasık ağrısı bir çok farklı nedenden dolayı oluşabilir.

Kasıklar erkeklerde de kadınlarda da mide ve üst bacak denilen bölgeler arasında ve artık karın bölgesinin biterek bacakların başladığı bölgede bulunmaktadır. Kasık ağrısı erkeklerde kadınlara nazaran daha az sıklıkla görülen bir rahatsızlıktır. Bu nedenle erkekler kasık ağrısı yaşadığında uzman bir doktora mutlaka başvurmalıdırlar.

KASIK AĞRISI NASIL GEÇER?

Kasık ağrısının geçmesi için dinlenmek önemli bir unsurdur. Yorgunluktan kaynaklanan kasık ağrılarını dinlenerek hafifletebilirsiniz. Öte yandan lavanta, rezene gibi bitki çayları rahatlamanıza yardımcı olur. 

Ağrınızın geçmediği ya da şiddetlendiği durumlarda ise uzman doktora görünerek kendinize en uygun tedavi yöntemi ile iyileşebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal