Kasapları Sevindirecek Haber, İngiltere Kasap Arıyor!

İngiltere yaklaşan Noel Bayramı sebebiyle domuz kesecek kasap arıyor. Kasaplara geçici vize vereceğini açıklayan İngiltere, nakliye şoförü sorunu da yaşıyor.

15.10.2021-14:55 - (Son Güncelleme: 15.10.2021-15:17) Kasapları Sevindirecek Haber, İngiltere Kasap Arıyor!

İngiltere, Noel Bayramı öncesi domuz kesimi için 800 yabancı uyruklu kasap aradığını duyurdu. Kasaplara çalışma vizesi verileceği belirtildi.

İngiltere Çevre, Gıda ve Tarım Bakanı George Eustice yaptığı açıklamada kasap yetersizliğinin artan et talebine yetişmediğini belirtti. Mezbahalarda domuz kesimi  üzerine çalıştırılmak üzere 800 yabancı kasap için çalışma vizesi çıkartılacağını açıkladı. George Eustice sözlerine şu şekilde devam etti; , “Yapacağımız şey, kasapların ve domuz kesiminde çalışanların mevsimlik işçi programı kapsamında altı aya kadar geçici olarak ülkeye gelmelerine izin vermek. Bu izni vermek, şu anda çiftliklerdeki domuz birikimiyle başa çıkmamıza yardımcı olacak." dedi.

Bakan George Eustice yaptığı açıklamada salgınla birlikte birçok çalışanın ülkesine gidip gelmediğini söyledi.

120 BİN DOMUZ KESİLECEK

İngiliz Ulusal Domuz Besiciliği Derneği'nin yaptığı bildiriye göre ülkede kesilmeyi bekleyen 120 bin domuz var. Ancak hem Brexit hem de küresel salgın etkisiyle ülkesine dönen kasaplar yüzünden bu alanda istihdam sorunu yaşanıyor.


SORUN PANDEMİ DEĞİL BREXİT

Analistlere göre ülkede kasaplık mesleği dışında da sorunlar var. Birçok firmanın Brexit yüzünden nakliyeci bulmakta zorlandığını söyleyen analistler tedarik ve üretim sorunun artarak devam edeceğini düşünüyor. Ülkeye gelen ithalat ürünlerinin limanlarda beklediğini belirten analistler İngiltere'nin 100 bin nakliye şoförüne ihtiyaç duyduğunu aktardı. Dünyanın en büyük konteyner nakliye şirketi Maersk, nakliye krizi sebebiyle İngiltere'nin önemli limanlarından Felixstowe'un konteynerler ile dolu olduğunu, bu yüzden büyük gemilerinin alternatif limanlara gönderildiğini aktarmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal