17.05.2018-10:56 (Son Güncelleme:28.03.2024-16:34)


1

Kaş ve kirpikler özellikle bayanlar için çok önemlidir. Gür ve kalın kaşlara sahip olmak demek, kaşlarda istenildiği gibi şekil verilip değiştirebilme özgürlüğü verir kişiye.



2

Gür ve uzun kirpikler ise hayal edilen etkileyici bakışların baş rolüdür. Bu yüzden bakımlı, gür ve güzel kaş ve kirpiklere sahip olmak için kaş ve kirpiklere bakım yapmak ve onları beslemek gerekir.



3

Kaşlarda istenmeyen şekil bozuklukları ve yanlış kaş alma yüzünden oluşan kaş küsmeleri için sarımsakları ezip sarımsak kürü yaparak kaşların eskisi gibi gür ve sağlıklı çıkması sağlanabilir.



4

Kaşlar düzenli değil, dağınık ve sürekli ters yöne doğru çıkıyorsa her akşam yatmadan önce kaşlar kaş tarağı ile taranarak şekil verilir.



5

Kaşların hızlı uzaması için kaşlara sarımsak yağı ile masaj yapılabilir



6

Kirpiklerin daha gür olması için ve hızlı uzaması için tatlı badem yağı ile yatmadan önce kirpik dipleri beslenmelidir.



7

Yanan kirpik ve kaşların bir an önce hızlı çıkabilmesi için özellikle kaşlara düzenli masaj yapılmalı ve buğday yağı sürülmelidir.



8

Hint yağı oldukça güzel bir kaş ve kirpik bakım yağıdır. Mutlaka bu yağın faydalarından yararlanın.



9

Tüm gece bakım yapabilmek için bir diş sarımsağı ortadan kesin ve kaşlarınızın yönünde 6-7 defa bastırarak gezdirin. Ve bırakın sabaha kadar kaşlarınıza bakım yapsın!



10

Gerekli Malzemeler: 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı kadar Hint yağı 1,5 tatlı kaşığı kakao yağı Hazırlanışı: bir çay bardağı içme suyunu kaynatın. Bir küçük kavonoz içerisine bu suyu koyun ve ardından küçük bir tavaya 2 çay bardağı kadar su koyun ve kavonuzu da su içerisine alın. Bu yöntem genellikle benmari usulü diye adlandırılır. Kavanozdaki suya önce hint yağını ardından da kakao yağını ekleyin ve ocağın altını açıp kavonuzun içerisindeki malzemeleri karıştırın. ardından kavanozun içerisindeki malzeme krem kıvamını alacak. Bu işlem tahmini olarak 5 dakika içerisinde gerçekleşecektir. Uygulanışı: Her sabah ve akşam kirpik diplerinizden kirpik uçlarınıza kadar bu kremi sürün. İki hafta süre sonra kreminizden artanları kullanmayın. Gerekirse tazesini yapıp kullanmaya devam edebilirsiniz.



11

iki hafta sonunda etkiyi mutlaka fark edeceksiniz ve dilerseniz devamlı olarak kullanabilir bunu günlük bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr