18.05.2018-10:56 (Son Güncelleme:28.03.2024-15:58)


1

Kaş kalınlaştırmak için doğal yöntemler: Kaşları gürleştirme yolları: 1. Kaş çıkaran yağlar: Hindistan cevizi yağı Gerekli malzemeler: – Hindistancevizi yağı – Pamuk Uygulanışı: – Hindistan cevizi yağına batırılan pamuk kaşlara uygulanır. Bu uygulama gece yatmadan önce yapılır. Bir gece kaşlarda bekletilir ve sabah su ile durulanır. – Bu uygulama her gün düzenli olarak yapılmalıdır. Düzenli uygulamada 1 hafta sonra değişiklikler far edilmeye başlar. – Kaşlar proteinlerden oluşur. Hindistan cevizi yağı kaşlarda protein kaybını azaltır ve kaşların daha gür çıkmasını sağlar.



2

2. Kaş uzatan yağlar: Zeytinyağı – Biraz sızma zeytinyağı kaşlara pamuk yardımı ile uygulanır. Ardından dairesel hareketler ile masaj yapılır. 1 saat kaşlarda bekletilir ve cilt su ile durulanır. – Uygulama haftada 4 ya d a 5 kez düzenli olarak yapılabilir. – Zeytinyağı A vitamini ve E vitamini içerir. Bu içeriği ile ciltte sebum dengesini korur. Ayrıca cildi ve kıl köklerini besler. Kaşların uzamasına yardımcı olur.



3

4. Kaşlar nasıl uzar: Kaş için badem yağı – Biraz badem yağı kaşlara masaj yaparak uygulanır. Bir gece bu şekilde bekletilir. Ertesi sabah ılık su ve sabun ile yıkanır. – En iyi sonuçlar için her gün uygulanması önerilir. – Badem yağı A vitamin, B vitamini ve E vitamini açısından da zengindir. Cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur. – Badem yağı da bazı kişilerde alerjiye neden olabilir. Bu nedenle mutlaka alerji testi yaptırılmalıdır.



4

5. Kaşları kalınlaştırma: Aloe vera – Aloe vera cilt sağlığı için son derece faydalı bir bitkidir. Kaş çıkarma özelliği de vardır. – Aloe vera yaprakları içerisindeki jel çıkarılır. Ardından kaşlara masaj yaparak uygulanır. Yarım saat kadar bekletilir. Daha sonra ılık su ile durulanır. – Kaşları gürleştirmek ve kalınlaştırmak için aloe vera en etkili çözümler arasınadır. Aloe vera taze olarak kullanılmalıdır. – Aloe vera uygulaması her gün düzenli olarak yapılabilir.



5

8. Kaş çıkartan doğal yöntemler: Soğan suyu– Soğan suyu saç dökülmesi için yaygın olarak kullanılır. Kaş için de son derece etkilidir. Kaşlarda seyreklik ve boşluk varsa soğan suyu kullanılabilir. Gerekli malzemeler: – 1 adet küçük soğan – Limon suyu Uygulanışı: – Soğan doğranır ve ezilerek hamur haline getirilir. Suyu süzülür. Bu su kaşlara uygulanır. 1 saat kadar kaşlarda bekletilir. Daha sonra limon suyuna batırılmış pamuk ile temizlenir. – Bu uygulama iki günde bir yapılmalıdır.



6

– Jojoba yağı da kıl köklerinin güçlenmesine yardımcı olur. Kaş gürleştirmek için düzenli olarak kullanılabilir. – Birkaç damla jojoba yağı kaşlara uygulanır. Bir gece bu şekilde bekletilir. Ertesi sabah ılık su ve sabun ile yıkanır.



7

3. Kaş uzatmak için ne yapmalı: Hint yağı – Hint yağı içerisindeki bileşikler ile kıl köklerini uyarır. Kaşların güçlenmesine yardımcı olur ve yeni tüylerin çıkmasını sağlar. – Biraz hint yağı parmak uçları yardımı ile kaşlara uygulanır. 30 dakika kadar kaşlarda bekletilir. Ardından makyaj çıkarıcı ile silinir ve ılık su ile durulanır. Uygulama haftada 3 ya da 4 kez yapılabilir. Daha sık yapılması cildin tahriş olmasına neden olabilir. – Hint yağı bazı kişilerde alerjiye neden olabilir. Bu nedenle 24 saat öncesinde kol içinde küçük bir alana alerji testi yapılması önerilir.



8



9



10

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR