Kars’ta Metruk Binalar Tek Tek Yıkılarak Temizleniyor

Kars genelinde sahipleri tarafından terk edilmiş ve boş kalan metruk binalar sıra sıra yıkılarak temizleniyor.

09.06.2021-14:51 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-14:51) Kars’ta Metruk Binalar Tek Tek Yıkılarak Temizleniyor

Kars’ta metruk binaların yıkımına başlandı. Belediye Başkanlığı tarafından vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atan metruk binaların yıkılması için ekipler tarafından tüm çalışmalar başlatıldı. 

Başlanan çalışmalar, Alparslan Mahallesi, Atilla İlhan Sokak’ta sürüyor. Belediye ekipleri öncelikle kimliği belli olmayan şahıslar tarafından kullanılan ve çevrede bulunan kişilere rahatsızlık veren metruk binaların yıkımını gerçekleştiriyor. Yıkılan binaların atıkları kamyonlara yüklenerek şehir dışına yollanıyor. 

VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ 

Söz konusu binaların yıkımında geç kalındığına vurgu yapan çevredeki insanlar, görüntüden rahatsızlık duyduklarını bildirerek ‘Kars’ta çok sayıda terk edilmiş, sahipleri tarafından boşaltılmış harabe görünümde bina var. Hem görün kirliliği yapan, hem de bizler için tehlike arz eden binalar belediye tarafından yıkılıyor. Geç kalınmıştı, yine bir yerden başlamak gerekiyordu. Bizler mahalle sakinleri olarak metruk binaların yıkımında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’ şeklinde konuştu. 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK 

Diğer yandan İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesi ve İmar Kanunun ilgili maddesi kapsamında, can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine sebep olan, şehrin estetik görüntüsünü bozan söz konusu metruk binalar ve enkazlarının zararlı maddelerin kullanımı, gizlenmesi ve kaçakçılığının yapılması gibi amaçlarla kullanılmasının önüne geçmek için, Belediye ekiplerimizce metruk binaların yıkılması için yapılan çalışmaların il genelinde yapımının süreceği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal