Kardeşlerim Şengül kimdir? Fadik Sevin Atasoy dizileri ve yapımları

Kardeşlerim Şengül kimdir? Fadik Sevin Atasoy dizileri ve yapımları haberine dair merak edilen en taze ayrıntıları, yazarlarımız yakından takip etmeye devam ederken biz de okurlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. 21-05-2022 tarihli haberimizde bu taze ayrıntıları okuyabilirsiniz.

21.05.2022-20:19 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-20:19) Kardeşlerim Şengül kimdir? Fadik Sevin Atasoy dizileri ve yapımları

Her hafta Cumartesi akşamları ATV ekranlarında yayınlanan Kardeşlerim dizinde Şengül karakterine hayat veren Fadik Sevin Atasoy, her bölümde gösterdiği muhteşem performansıyla dikkat çekiyor. Dizinin geçtiğimiz bölümde Akif'in Şengül'ü tehdit etmesi sonrası Kardeşlerim'de Şengül karakteri çok fazla dikkat çekmeye başladı. Seyircilerin oyunculuğunu çok beğendikleri Fadik Sevin Atasoy'un hayatı da bu nedenle daha fazla merak edilmeye başlandı.

Kardeşlerim Şengül rolünü oynayan Fadik Sevin Atasoy kimdir

Kardeşlerim Şengül rolünü oynayan Fadik Sevin Atasoy kimdir?

Kardeşlerim dizinde 37 yaşında bir yenge olarak karşımıza çıkan Şengül, parayı çok fazla seven, hem uyanık hemde çok fazla değişken bir karakterdir. Eşini öksüz ve yetim yeğenlerine uzaktan uzağa sahip çıkmaya çalışan ve aynı zamanda da önüne çıkan her fırsatı değerlendiren kişilik olan Şengül'ü ünlü oyuncu Fadik Sevin Atasoy vcanlandırıyor.

1 Ekim 1975'de yılında Ankara'da dünyaya gelen Fadik Sevin Atasoy, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Tiyatro oyuncusu Sönmez Atasoy'un kızı olan Fadik Sevin Atasoy, adını doğduğu sırada babasının sergilediği Fadik Kız adlı oyundan almıştır. 4 yaşındayken Selçuk Tiyatro Festivali'ne katılan ve Devlet Tiyatroları'na ait "Teneke" isimli oyununda rol alan Fadik Sevin Atasoy, bu rolüyle 4 yaşındayken 'En İyi Oyuncu Ödülü'nü aldı.

TRT'de yayınlanan çocuk programlarında sunuculuk deneyimleri olan Fadik Sevin Atasoy, ailesiyle birlikte turnelere çıktı ve deyim yerindeyse sahne arkasında büyüdü.

Kardeşlerim Şengül rolünü oynayan Fadik Sevin Atasoy kimdir

Üniversite yıllarında İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünü kazansa da, eğitimini Bilkent Üniversitesi'nde tamamlamaya karar verdi ve Tiyatro Bölümü sınavlarında birinci oldu ve burs alarak Bilkent'ten diplomasını aldı. Aynı Üniversitede yüksek lisansını da burslu olarak tamamlayan Fadik Sevin Atasoy, tezini ise "Oyunculuk Sanatında Diksiyon ve Fonetik" konusunda sunmuştur.

İngiltere, Fransa, Rusya ve Bulgaristan'a giderek yurt dışı tiyatro eğitimleri alan Fadik Sevin Atasoy, son olarak kaldığı Bulgaristan Devlet Tiyatrosu'nda Carmen'i oynadı ve aynı zamanda tiyatro yönetmenliği yaptı. İngilizce, İtalyanca, Almanca, Fransızca ve Bulgarca konuşabilen Fadik Sevin Atasoy, Oyun Atölyesi'nde Haluk Bilginer ile birlikte rol aldığı "Cimri" adlı oyun oldu.

Kardeşlerim Şengül rolünü oynayan Fadik Sevin Atasoy kimdir

2008'de babası Sönmez Atasoy yönetiminde, ABD'li bir grup Türk sanatçıyla birlikte New York Şehri Türk Amerikan Sanat Topluluğu'nu kuran Fadik Sevin Atasoy, hem ABD'deki Türkler'e çağdaş Türk tiyatrosunu sevdirdi hem de yetenekli gençleri eğitti ve onları tiyatro dünyasına kazandırdı.

Fadik Sevin Atasoy oynadığı yapımlar

Bizim Evin Halleri (2000) - Rüya Ulusoy

Serseri Aşıklar (2003) - Yeliz

Ah Be İstanbul (2004) - Yeter

Kısmet (2004) - Nazlı

Döngel Kârhanesi (2005) - Müstesna

O Şimdi Mahkum (2005) - Katerina

Sev Kardeşim (2006) - Fatoş Uzunoğlu

Ayrılık (2007) - Aslı

Beyaz Melek (2007) - Hatice

Geçerken Uğradım (2007) - Mehpare

Zeynep'in Sekiz Günü (2007) - Zeynep

Dudaktan Kalbe (2007-2008) - Leyla Paşazade

Son Bahar (2008) - Lale

Avrupa Yakası (2009) - Maide

Usta (2008) - Emine Yılmaz

Ah Kalbim (2009) - Sevilay

Ay Lav Yu (2009) - Zişan

Aynadaki Düşman (2009) - Zerrin Batıkaya

Mavi Pansiyon (2011) - Bahar

Merhaba (2011) - Özge

The 6th Degree (2016) - Drea

Kardeşlerim (2021) - Şengül

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal