Karadeniz’de Fındığın Randımanı Yüzleri Güldürdü!

Karadeniz Bölgesi'nde orta ve yüksek rakımlı yerlerden serbest piyasaya getirilen fındığın randımanı, sektör temsilcilerinin ve fındık üreticilerinin yüzünü güldürdü.

23.09.2021-15:32 - (Son Güncelleme: 23.09.2021-15:32) Karadeniz’de Fındığın Randımanı Yüzleri Güldürdü!

Fındığın bu seneki randımanı hem üreticinin hem de alıcının yüzünü güldürdü. Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Cem Şenocak konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ÜRETİCİ FINDIĞI KURUTMAKTA ZORLANIYOR

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Cem Şenocak Karadeniz’de fındık hasadının sona erdiğini belirterek sezonun bittiğini vurguladı. Cem Şenocak konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘üreticilerin fındık ayıklama makinasına verdikleri ürünü kurutma telaşının ise sürüyor. Bu sezon son yılların en yağışlı fındık kurutma döneminin geçirildi. Fındığını kurutmada zorluk çeken bazı üreticiler sahil kesimini tercih etti. Bazı üreticiler ise yağışın daha az olduğu çevre illere yöneldi. Orta ve yüksek rakımlı yerlerden pazara indirilen fındığın randımanının iyi olması son derece sevindirici’ dedi. 

ORDU’DA FINDIĞIN 50 RANDIMANLI FINDIĞIN KİLOSU 23,5 LİRADAN İŞLEM GÖRÜYOR

Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Cem Şenocak açıklamasında ‘Buralardan pazara getirilen ürünün randımanı 52 ile 55 arasında değişiyor. Sahil kesiminden pazara sunulan fındığın randımanının ise 50 ile 52 arasında değişiyor. Sahil bölgesindeki fındığın kabuğu daha kalın. Ancak içi küçük. Şu ana kadar tüccar ve manavlara satılan fındıkta çok ciddi çürük oranıyla karşılaşmadık. Üreticilerden bundan sonra da kurutma işlemlerini titizlikle sürdürmelerini istiyorum’ ifadelerini kullandı. Ordu’da serbest piyasada 50 randımanlı fındığın kilogramı 23,5 liradan işlem gördüğü bilgisine ulaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal