Karadeniz Bölgesi’nde 4 İlde, 26 Farklı Noktada Yangın!

Karadeniz Bölgesi’nde 4 ilde, 26 farklı noktada meydana gelen orman yangınları rüzgarın etkisiyle ilerleyerek yerleşim yerleri ve tarım arazilerine sıçradı.

24.12.2019-10:36 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-10:56)

Karadeniz Bölgesi'nde, Trabzon, Artvin, Giresun ve Ordu illerinde dün akşam saatlerinde 26 farklı bölgede orman yangını meydana geldi. Saat 17.00’den sonra birçok bölgede eş zamanlı yangın ihbarları yapıldı. Mevsim normallerinin üzerindeki sıcak hava dalgası ve rüzgârın da etkisiyle hızla büyüyen yangın yerleşim yerleri ve tarım arazilerine sıçradı. Yangınlara belediye itfaiye ekipleri ile orman işçileri ve AFAD ekipleri çok sayıda araçla müdahale ediyor. 

TRABZON'DA 5 EV KÜL OLDU
Trabzon'da 10 ilçede, 22 farklı noktada etkili olan yangınlarda, Çaykara ilçesi Ulucami Mahallesi'nde Abdurrahman ve İlyas Bahadır'a ait 2 ev kullanılamaz hale geldi. Arsin ilçesi Güneyce Mahallesi'nde yaşanan orman yangınında ise 3 ev hasar gördü. Arsin'de 50 hektarlık bölgeyi etkisi altına alan alevlere müdahale işlemleri devam ediyor. Arsin'de, yangının ilk tespitlere göre yaklaşık 50 hektar alanda etkili olduğu belirtildi.
Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, "Yangın mahallenin yüksek kesimlerinde çıktı. Yaklaşık 50 hektarlık alanda şiddetli rüzgârla beraber yayılan bir orman yangınına maruz kaldık. Şu an yangının yayıldığı bölgeye yakın olan köyde 5 evi tedbir amaçlı boşalttık. Bütün ekipler burada. Alevlerle mücadele ediyoruz" dedi.

ÜNYE'DE 100 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ
Ordu'nun Ünye ilçesi Kadılar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda kendini gösteren yangın ise itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında 100 hektarlık alan zarar gördü.

GİRESUN'DA DA İKİ NOKTADA YANGIN
Giresun'da iki farklı noktada yangın gerçekleşti. Eynesil ilçesi İshaklı köyünde meydana gelen orman yangına ekipler hala müdahale ediyor. Kısmen kontrol altına alınan yangında fındık bahçelerinin zarar gördüğü öğrenildi.

ARTVİN'DE YANGIN
Artvin'in Borçka ilçesi Taşlıtarla Camii bölgesinde de orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerine yakın alanda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Giderek ilerleyen yangının kontrol altına alınması için çevre ilçelerden takviye itfaiye ekipleri gönderildi.

Trabzon Valiliği'nde yangınlarla ilgili kriz merkezi oluşturuldu. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'in de katılım sağladığı kriz merkezinde, ekipler yangınlara müdahale için büyük çaba sarf ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal