Karaciğer Yağlanmasını Anında Yok Eden Mucize: Enginar Kürü

Son zamanlarda artan karaciğer yağlanması için doğal yollar arayanların imdadına, faydaları saymakla bitmeyen enginar kürü koşuyor. Bizde sizler için enginar kürü tarifini detaylarıyla haberimizde hazırladık. İşte enginar kürü tarifi…

12.10.2020-17:46 - (Son Güncelleme: 04.08.2021-14:43)

Yediklerimiz, içtiklerimiz vb. gibi birçok alışkanlığımız karaciğerde yağlanmasına neden olmakta. Özellikle son yıllarda karaciğer yağlanmasındaki artışa dikkat çeken uzmanlar, bu süreçte doğal besinlerin faydalarından yararlanılabileceğini belirtti. Bizde sizin için karaciğer yağlanmasını önleyen enginar kürü tarifini sizin için hazırladık. İşte enginar kürünün detayları…

Karaciğer bedendeki yağları temizleyerek vücuttan atmaya yarayan hayati önem taşıyan bir organdır. Ancak enzim dengesi bozulunca topladığı yağları bedenden atamaz ve yağlanma meydana gelir. Beslenme biçiminden kötü hayat alışkanlıklarına kadar her halin yanı sıra bazı kronik ilaçların yan etkileri de bu hastalığın oluşmasını sağlar. Hızlı kilo alıp verme ve zehir oranı yüksek besinler yenmesi karaciğeri olumsuz etkiler. Karaciğerin normal yağ oranında artış olur. Bununla birlikte kandaki yağ asitlerinden meydana gelen trigliserid bileşenin yağlı ve karbonhidratlı besinler sebebiyle yükselmesi, hastalık virüs ve bakterileri de yağlanmaya neden olan faktörlerdir. 

Karaciğer yağlanması, karaciğer hücrelerinde normalden fazla yağ toplanması sonucu oluşur. Hatta bazen aşırı derecede yağlanan karaciğer siroza neden olabiliyor. Karaciğer yağlanmasını önlemenin en önemli yolarından birisi ise besinlerdeki mucize etkilerden yararlanmak olacaktır. Bu faydalı besinlerden biri de enginardır. Enginarın birçok faydasının olduğunu biliyoruz. Ancak enginarla yapılacak olan kürle karaciğer yağlanmasını söküp atacak mucize bir besin olduğunu duymamış olabilirsiniz. Sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen enginarın karaciğer yağlanmasına da çok iyi geldiği hatta enginarla yapacağınız kür sayesinde bu dertten kurtulmanın çok kolay olduğunu belirten uzmanlar bu besinin mutlaka tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

KARACİĞER YAĞLANMASINI YOK EDEN MUCİZE ENGİNAR KÜRÜ

enginar kürü

Bunu önlemek için tüketebileceğiniz enginar kürü tarifini sizin için derledik. İşte enginar kürü için gerekli malzeme listesi ve yapılışı…

MALZEMELER

- 7 litre su,

- 7 avuç dolusu enginar yaprağı,

- 7 avuç dolusu hindiba,

- 7 avuç dolusu deve dikeni,

- 7 tepeleme yemek kaşığı zerdeçal,

- 7 çay kaşığı lavanta,

- 7 limon.

NASIL YAPILIR?

- Büyük bir tencerenin içerisine 7 litre suyu koyun. 

- İyice kaynadıktan sonra malzeme listesinde yer alan tüm malzemeyi içerisine atın. 

- Yaklaşık 20 dakika kadar kaynatıp, kapatın. 7 dakika boyunca bekleyin. 

- İçindekileri iyice süzüp soğumaya bırakın. 

- Soğuduktan sonra içerisine 7 limonun suyunu sıkıp, dökün. 

- Yaklaşık 7 hafta süreyle sabah akşam büyük bir çay bardağı veya küçük bir su bardağı ölçüsüyle ne çok aç ne de çok tok olacak şekilde tüketin. 

- Bu kürü soğuk yerde cam damacanalarda mümkünse bölerek buzdolabında saklamanız çok daha sağlıklı olacaktır.

ENGİNAR KÜRLERİ İLE ELDE EDİLEN FAYDALAR

Enginar tüketerek yukarıdaki faydaların yanında enginar suyu, bazı sağlık sorunlarında büyük bir yardımcıdır. Örneğin enginar suyu mantar ve egzama gibi cilt hastalıklarının alternatif tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak bilinmelidir ki sağlık sorunlarını sadece besinlerle gidermeye çalışmak doğru bir yaklaşım değildir. Öncelikle doktor kontrolünde olmak, sonrasında doktor onayı alınarak alternatif tedavileri uygulamak gerekir. Eğer aşağıdaki sağlık sorunlarından biri sizde varsa, uygulamadan önce doktorunuza başvurun.

- Enginar suyu kabızlığı giderir ve idrar söktürücüdür. İshal durumlarında enginar, sağlık sorunlarına neden olabileceği için bu gibi durumlarda idrar söktürücü olarak tercih edilmemelidir.

- Enginar suyu kanser riskini azaltır.

- Enginar suyu metabolizmayı sağlıklı tutar.

- Çiğ olarak yenen enginar yaprağı böbrek sağlığını korur.

- Enginar yaprakları kan şekerini düşürür. Düşük kan şekeri yaşayan kişiler enginar tüketiminde temkinli olmalıdır.

ENGİNARIN FAYDALARI NELERDİR?

enginarın faydaları nelerdir

Enginar karaciğerin dostudur 

Enginar, çok yararlı bir antioksidandır. Bu etkisi bakımından, organların sağlığını korur. Yüksek kolesterol sonucu karaciğer, vücudu korumak için emilim sağlar ve yorulur. Enginar, kolesterol seviyesini dengede tuttuğu için karaciğerin yükünü azaltır ve safra akışını uyararak toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Enginar sindirime destekçi olur

Yüksek seviyede besin lifi bulunduran enginar yaprakları, bağırsak hareketlerini aktif ederek sindirimi hızlandırır. Enginar, sindirim sistemini destekler ve kabızlığı giderir.

Enginar yüksek kolesterolü düşürür 

Kolesterol üzerinde faydalı bir etkisi olan enginar, yüksek kolesterolü de düşürüyor.

Enginar demir eksikliğini engeller 

Enginar, demir açısından oldukça zengindir. Demir eksiliği sebebiyle meydana gelen anemi hastalığına şifa kaynağıdır.

Enginar idrar söktürücüdür 

İdrar söktürücü bir etkisi bulunan enginar, fazla suyun vücuttan çıkmasına yardım eder. İçindeki bileşikler vasıtası ile mesaneyi uyarır ve sıvıların idrar yoluyla dışarı atılmasını destekler.

Enginar bağışıklık sistemini kuvvetlendirir

Enginar, kuvvetli bir antioksidandır. Bununla birlikte, C vitamini bakımında oldukça zengindir. Bu nedenle, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücudu serbest radikallere karşı korur.

ENGİNARDAKİ VİTAMİN VE MİNERALLER

Enginarda yüksek oranda K ve C vitaminleri vardır. Mevsiminde düzenli olarak tüketildiğinde kalsiyum, çinko, potasyum, demir, fosfor, magnezyum zengini bir besin kaynağı olan enginar vücudun lif ihtiyacını gidermede bir numaradır.

Enginar denince akla ilk gelen karaciğer sağlığı olsa da beyin, kemik, cilt üzerinde de bilinmesi gereken önemli faydaları vardır. Tüm bunlara sırasıyla bakmak gerekirse;

- Antioksidan özellikli besinler kolesterol seviyesinin düzene girmesinde faydalıdır. Bu bakımdan kolesterolün dengede kalması için enginarın düzenli olarak tüketilmesi gerekir.

- Antioksidan özelliği, yüksek kolesterol ile kendini gösteren kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde de etkilidir. Düzenli seyreden bir kolesterol seviyesi, karaciğerin yorulmaması ve sağlıklı kalması anlamına da gelmektedir.

- Taze enginar yaprakları idrar söktürücü olduğu için çiğ olarak yenebilmektedir.

- C vitamininin hastalıklardan koruduğu herkes tarafından bilinir. Enginar da yüksek C vitamini deposuyla bağışıklığın güçlenmesinde ve hastalıklardan korunmada etkili bir besindir.

- Enginardaki B6 zenginliği hücrelerin korunmasında etkilidir.

- Demir deposu olmasıyla kansızlık gibi demir eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıklardan koruyucudur ve demir eksikliğini ortadan kaldırır.

- Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır.

- Kemik sağlığını korur ve osteoporoz nedeniyle görülebilen kemik dejenerasyonlarının önüne geçer.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal