Kanuni'nin Kalbi Neden Çıkarıldı?

Osmanlı İmparatorluğu denilince akla gelen padişahlardan biridir. Kanuni Sultan Süleyman... Yükselme döneminin son padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın kalbi neden çıkarıldı? Kanuni'nin kalbi neden çıkarıldı?

20.01.2021-11:30 - (Son Güncelleme: 20.01.2021-11:30) Kanuni'nin Kalbi Neden Çıkarıldı?

Yükselme döneminin son padişahı olan, 'Muhteşem' lakabıyla tanınan Kanuni Sultan Süleyman'ın öldükten sonra kalbinin çıkarıldığı tarihçileri ve tarihle ilgilenen vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki Kanuni'nin kalbi neden çıkarıldı?

Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın kalbinin neden çıkarıldığı ve naaşının neden mumyalandığı konusu araştırılıyor. 

SULTAN SÜLEYMAN'IN KALBİ NEDEN ÇIKARILDI?

Kanuni Sultan Süleyman 1526'da, yani tahta çıkışının henüz 6'ncı yılında Mohaç zaferiyle Macaristan kapılarını açarak Avrupa'da ‘Muhteşem’ diye anılmaya başlamış, 40 yıl sonra döndüğü bu ülkede Zigetvar kalesinin fethinden bir gün önce, 7 Eylül 1566 yılında hayata gözlerini yummuştu.

Sadrazam Sokullu Mehmed Paşa, Şehzade Selim gelip tahtı devralana kadar padişahın ölümünü vezirlerden bile gizledi. Kanuni'nin naaşı, İstanbul'a bozulmadan taşınabilmesi amacıyla mumyalandı. Bunun için kalbi ve iç organları çıkarıldı, misk ve amberle yıkanıp gömüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal