05.04.2022-09:00 (Son Güncelleme:05.04.2022-09:35)


1

Kansızlığın doğal ilacı: Pekmez

Kansızlığın doğal ilacı: Pekmez

Kansızlık için ideal bir besin olan keçiboynuzu pekmezi demir bakımından zengindir. Aynı zamanda dut ve üzüm karşımı pekmez, yüksek oranda B12 ve demir içermektedir. Bu bağlamda kansızlığa iyi gelen besinler arasında yer alır.



2

Kansızlığa iyi gelen bitki çayları hangileridir?

Kansızlığa iyi gelen bitki çayları hangileridir?

Bazı besinlerin yanı sıra kansızlığa bitki çayları da fayda sağlamaktadır. Rooibos çayını hazırlamak için bir tatlı kaşığı rooibos çayına 250 ml, kaynamış su eklenir ve demlemeye bırakılır. Çayın tadından hoşlanmazsanız içine bir miktar süt ekleyebilirsiniz. Pek çok faydası ile bilinen ısırgan otu çayı kansızlığa iyi gelen bitki çayları arasında yer alır. Isırgan otu çayını hazırlamak için; 4 çay kaşığı kurutulmuş ısırgan yaprağını 250 ml. suyun içine atın ve 1 dakikaya yakın kaynamaya bırakın. Demlenen çayı süzün ve günde 2 defa içmeye özen gösterin. Melisa çayı yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra kaynatılıp tüketildiğinde kansızlık sorununa yardım sağlayabilir. 1 çay kaşığı kurutulmuş melisa yapraklarını bir bardak sıcak suya ekleyin ve 10 dakika demlemeye bırakın. Günde 2 defa ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz. Limon otu çayı için 30 gr. kurutulmuş limon otuna 1 litre. su ilave edin ve 20 dakika demlemeye bırakın. Aynı şekilde günde 2 kere içilmesi tavsiye edilir. Tatlandırmak için bal ilavesi yapabilirsiniz.



3

Kansızlığı önleyen besinler

Kansızlığı önleyen besinler

C vitamini demir emilimini arttırmaya yardımcı olur. Demir desteği alındığında 1 bardak taze portakal suyu içmek emilimi arttırmak için faydalı olabilir. Demir kaynaklı besinlere ek olarak öğünlerin yanı sıra bol yeşillik tüketmeli ve kalsiyumdan zengin besinler ara öğünlerde tercih edilmelidir. Kansızlığa iyi gelen besinleri şu şekilde sıralayabiliriz; kırmızı et, hindi, tavuk, somon, ton balığı, soya fasulyesi, tofu, kuru bakliyatlar, ceviz, fındık ve badem gibi yağlı tohumlar, börülce, bezelye, fasulye ve yeşilbiber, yumurta, pekmez, tahin, kuru meyveler, taze meyveler (portakal, kavun, çilek, dut, muz gibi), yeşil yapraklı sebzeler.



4

İbrahim Saraçoğlu kansızlık için bu besinleri öneriyor

İbrahim Saraçoğlu kansızlık için bu besinleri öneriyor

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kansızlığa iyi gelen besinleri açıkladı. Bu besinler; ciğer, ısırgan otu, üzüm, dut, aslanpençesi, kereviz ve ıspanaktır.



5

Bu besinler kansızlığa yol açıyor

Bu besinler kansızlığa yol açıyor

Bazı yiyecekler vücutta demirin emilimini zorlaştırabilir. Bunlar çay, kahve, lif, soya proteini ve yumurta beyazıdır.



6

Kansızlık kilo aldırır mı?

Kansızlık kilo aldırır mı?

Demir eksikliği hormonal dengesizliğe neden olur bundan ötürü de dolaylı yoldan kilo alımına yol açar.



7

Kansızlık sırt ağrısı yapar mı?

Kansızlık sırt ağrısı yapar mı?

Kan hücrelerinde görülen azalma sonucunda göğüs ağrısı ve baş ağrısı meydana gelmektedir. Sırt ağrısı kansızlığın yaygın bir semptomu değildir.



8

Kansere neden oluyor!

Kansere neden oluyor!

Demir, folik asit, B12 gibi vitaminlerin eksikliğinin yanı sıra kanser gibi ciddi hastalıkların da kansızlığa yol açmaktadır. Kansızlık; kanser semptomlarından biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR