Kanserle Savaşan Greyfurtun Faydaları

Damaklarda ekşi bir lezzet olarak kalan greyfurtun sağlığa olan yararları saymakla bitmiyor. Greyfurtun faydaları neler? Greyfurt suyunun yararları neler? Hangi hastalıklara iyi geliyor? Sizler için derledik.

15.02.2017-16:04 - (Son Güncelleme: 16.10.2021-16:42)

Dışardan görünümünden dolayı portakal ile karıştırılan greyfurt, portakala kıyasla daha ekşi bir tada sahip. Şifa kaynağı greyfurtun yararları neler? Hangi hastalıklara iyi geliyor? Greyfurtun faydaları nelerdir?

GREYFURTUN FAYDALARI NELERDİR?

Birçoğumuzda ekşi tat uyandıran greyfurt, kalori bakımından oldukça düşük bir meyvedir. Bunun yanı sıra kabuğunda ve içinde bulunan beyaz lifli kısmında oldukça vitamin ve mineral barındırır.

Greyfurt, Enfeksiyonu Engeller

Sağlık için oldukça faydalı olan greyfurt, birçok kültürde cennetten gelen meyve olarak tanımlanır. Greyfurtun bilinen en önemli faydalarından biri vücudu hastalıklara karşı koruması ve vücut direncini arttırması.

Greyfurt, özellikle gribal enfeksiyonlar, üst solunum yolu rahatsızlıkları, idrar yolu hastalıkları ve diş eti rahatsızlıklarına karşı oldukça etkilidir. Dolayısıyla her yaştan insanın vücut sağlığını korumak adına greyfurt tüketmesinde büyük fayda var.

Kalp Krizi Riskini Azaltır

Greyfurtun faydaları neler? İçinde buluna C vitamini ve minerallerle kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olur. Kan basıncını düşürür ve tansiyonu dengeler. 

Yapılan araştırmalar, her sabah bir su bardağı greyfurt suyu içmenin kalp sağlığını desteklemeye önemli ölçüde yardımcı olduğu gerçeğini gösteriyor. Greyfurtun yapısındaki besin maddelerinin her biri sağlığa yararlı olsa da kalp krizini önlemesi en önemli etkenlerinden biri. 


Greyfurtun saymakla bitmeyen faydaları arasında  kansere neden olan zararlı hücreleri önlediği de görülmekte. Erkeklerde ileri yaşlarda görülen prostat kanseri, kolon kanseri ve yemek borusu kanseri başta olmak üzere birçok kanser tedavisinde oldukça etkili olarak kullanıyor.

Kilo Vermeye Yardımcı

Kalorisi düşük olan greyfurt meyvesi, kilo vermek isteyenler için de mucize bir besin. Lifli yapısı uzun süre tok hissetmenize yardımcı oluyor. Ayrıca bol su tüketimi sağlayacağı için yağ yakımını destekleyecek, lifli yapısı da sindirim sisteminizi rahatlatacaktır. 

Bunların yanı sıra insülin direncinin düzenlenmesine yardımcı olan greyfurtu obezite ile mücadelede mükemmel bir besin olarak görebilmek de mümkün. Bu nedenle metabolizmayı hızlandıran greyfurtu ara öğünlerinizin vazgeçilmezi haline getirmenizde büyük yarar var.

Cilt Sağlığı İçin Oldukça Etkili

C vitamini yönünden oldukça zengin olan greyfurt, güneş ışınlarının ve kirli havanın yol açtığı cilt hasarlarını gidermede birebir yöntemdir. Buna ek olarak, hücre onarıcı özelliği ile cildin eski esnek yapısına kavuşmasına katkıda bulunan greyfurtun içeriğindeki A vitamini de sağlıklı ve ışıltılı bir cilde kavuşmanız yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal