24.08.2020-11:04 (Son Güncelleme:29.03.2024-13:59)


1

Besinler sağlığımız üzerinde birçok etkiye sahiptir. Uzun araştırmalar sonucunda açıklanan bilgiye göre dünyada ve günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz besinlerin vücudumuza zararları belirlendi. Dünya Sağlık Örgütü sigara etkisi yaratan kanserojen maddeler hakkında bilgi verdi.



2

FRUKTOZ BAZLI ŞEKERLER

FRUKTOZ BAZLI ŞEKERLER

Hücrelerde kanser yayılımını artmasına neden olan maddeler arasında fruktoz bazlı şekerler de yer alıyor. Bu ürünleri hayatınızdan çıkararak çok daha sağlıklı bir vücudun sahibi olabilirsiniz.



3

GRANOLA BAR

GRANOLA BAR

Şeker, mısır şurubu, sorbitol (yapay tatlandırıcı), soya yağı ve BHT granola barların içinde bulunmaktadır. Hazır olarak aldığınız bu barları evde kendiniz de sağlıklı ürünlerle yapabilirsiniz.



4

KAHVE KREMASI

KAHVE KREMASI

Titanyum dioksit, trans yağlar ve şeker kahve kremasında bolca bulunmaktadır. Kahve içeceğiniz zaman krema olmadığına dikkat ederek tüketebilirsiniz.



5

KAJU

KAJU

Yaygın olarak bilinmese de süpermarketlerde gördüğünüz çiğ kajular içerisinde zehir bulunan maddeler içerir. Yüksek dozda alımı zehir üretimine neden olabilir.



6

AŞIRI YAĞDA KIZARTILMIŞ YİYECEKLER

AŞIRI YAĞDA KIZARTILMIŞ YİYECEKLER

Hidrojenize yağ içermektedir. Mümkün oldukça kızartma ile yapılmış olan besinlerden uzak durmaya çalışmalısınız.



7

İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ

İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ

Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı açıklamalara göre işlenmiş et ürünleri kanserojen etkisi yaratan 4 önemli madde arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Her gün tüketildiğinde bağışıklık sisteminin temizleyememesi sebebiyle kanser riskini yüzde 17 oranında arttıran salam, sucuk gibi maddelerden bu yüzden dolayı uzak durulması gerekiyor.



8

PALM YAĞI

PALM YAĞI

Uzak durulması gereken besinlerden bir diğeri ise palm yağı. Fareler üzerinde yapılan deneylere göre palm yağı kanserli hücrelerin yayılımını 8-10 kat artmasına neden oluyor.



9

MARGARİN

MARGARİN

Margarinin içinde potasyum sorbat, trans yağ, soya yağı, gıda boyası bulunmaktadır. Uzun süre tüketimde sağlığa ciddi zararları olabilir. Bu yüzden margarin yerine doğal yağlar tüketebilirsiniz.



10

KİRPİ BALIĞI

KİRPİ BALIĞI

Oldukça tatlı gözüken bu balık aslında derisinde, yumurtalıklarında ve karaciğerinde ölümcül bir zehir içeriyor. Şefler bu yemeği hazırlarken oldukça dikkatli davranmalı ve balığın kötü organlarından kurtulmalıdır. Japon restoranlarında bu balığın hazırlanış aşaması için belirli eğitimler verilip denetimleri sağlanmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR