Kanser düşmanı üvez meyvesi neye iyi gelir, hangi hastalığı önler? Mucizevi meyve üvezin faydaları

Antioksidan özelliği ile kanser hücrelerinin düşmanı olan üvez meyvesi, pek çok hastalığa karşı doğal bir şifadır! Tek endemik çeşidi Rize'de bulunan üvezin faydalarını sizin için bir araya getirdik. İşte üvez meyvesinin önlediği hastalıklar...

15.03.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-17:35)

Gülgiller ailesine ait olan üvez ağacı bilimsel ismi ile sorbus aucuparia adı ile de bilinmektedir. Üvezin kış aylarında görülen hastalıklara karşı eski çağlarda alternatif tıpta kullanıldığı bilinmektedir. Bu köklü tarihe sahip ağacın ülkemizdeki tek endemik çeşidi Rize’de bulunmaktadır. 

Üvez meyveleri bol miktarda magnezyum, fosfor, potasyum, kalsiyum, demir, bakır ve manganez içermektedir. Karoten seviyesi oldukça yüksek olan üvez meyvesi C vitamini zenginidir. Beyaz kan hücrelerini artırıcı bir özelliği bulunan üvez bağışıklık sistemini de kuvvetlendirmektedir. Lif bakımından da oldukça zengin olan üvez meyvesi; cilt sağlığını koruyucu ve tedavi edici özelliği olan sorbik asit ve askorbik asit gibi çeşitli antioksidanları içermektedir. Antioksidan özelliği ile kanser hücrelerinin düşmanı olan üvez her derde devadır!

Üvez meyvesi hangi hastalıklara iyi gelir?

Üvez doğal ilaç olarak; göz tansiyonu, gut hastalığı, romatizma, damar hastalıkları, böbrek hastalıkları, şeker hastalığı, safra taşı ya da iltihabının tedavisinde kullanılmaktadır.

Üvez meyvesinin faydaları nelerdir?

- Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini güçlendirir.

- İçeriğinde bulunan tanen maddesi sayesinde kalp krizi riskini azaltır.

- Vücut direncini arttırmaktadır.

- İdrar söktürücüdür.

- Karaciğeri güçlendirir.

- Tansiyonu düşürdüğü bilinmektedir.

- Regl kolaylaştırıcı özelliği olduğu bilinmektedir.

- Kanamayı durdurucu özelliği vardır.

- Kan yapıcı özelliği vardır.

- Kabızlık sorununu giderir.

Üvez ağacı yaprağı neye iyi gelir?

- Üvez ağacı yaprağı ishali keser, idrar söktürür, ödem oluşumunu önler, böbrekleri temizler, solunum yollarını iyileştirir ve balgam söktürür.

- Üvez ağacı yaprağının, özellikle şeker hastalığı üzerinde iyileştirici bir etkisi olduğu alternatif tıp uzmanları tarafından belirtilmektedir.

Üvez meyvesi neye iyi gelir?

Üvez meyvesi nasıl tüketilir?

Üvez meyveleri taze olarak tüketildiğinde ağızda buruk bir tat oluşturur. Üvezi dalından kopardıktan sonra olgunlaşması için 1 hafta ya da 10 gün bekletmelisiniz. Üvez meyvesi marmelat gibi kıvamlı bir yapıda kahverengi bir görünüme geldiğinde olgunlaştığı anlamına gelir. Bu aşamada üvezin yenilmesi mümkündür. 

Üvez meyvelerinin çiğ olarak fazla miktarda tüketilmesinin zararlı olduğu söylenmektedir. Üvezin faydalarından yararlanmak için pişirilerek tüketilmelidir böylece içerdiği parasorbik asit sorbik aside dönüşerek vücuda faydalı etkiler gösterir. Üvez meyvesi kurusu, çay şeklinde kaynar suda birkaç dakika demlenerek de tüketilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal