Kanada Ücretsiz Gezilecek Yerler

Kanada, Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde bulunmaktadır. Kanada’nın büyüklüğü 9.98 milyon kilometrekaredir. Büyük okyanustan Kuzey Arktik denizine kadar uzanmaktadır. Kanada’da İngilizce ve Fransızca konuşulmaktadır.

08.07.2020-10:56 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-10:52) Kanada Ücretsiz Gezilecek Yerler

Kanada, aborjinlerin uzun yıllardır yaşadığı bölgedir. 15. Yüzyıldan sonra İngiliz ve Fransızların kolonileri yerleşmeye başlamıştır fakat sonraları tamamen İngilizlerin hâkimiyeti altına alınmıştır. Kanada genel olarak çağdaş ve medeni bir ülkedir. Teknolojik olarak gelişmiş ve enerji kullanımı olarak kendi kendine yetebilen bir ülkedir. Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada’nın sınır çizgisi, dünyanın en uzun ortak kara sınırı olma özelliğini taşımaktadır.  Kanada’nın bitki örtüsü genellikle tundradır ve genellikle ülkede ormanlık alanlar hâkimdir. Nüfusun büyük bir çoğunluğu ülkenin güney sınırına yakın yaşamaktadır. Kanada ücretsiz gezilecek yerler listesi,

  • İlk olarak mutlaka panoramik bir şehir turu yapılmalıdır. Dünyaca ünlü olan kanada Kuzey Ormanlarına doğru bir gezi yapılmalıdır. Doğa turu olarak oldukça güzel bir gezi olacaktır. Kuzey ormanlarında Capilano adlı asma köprü ziyaret edilmelidir. Vahşi doğa Kuzey Ormanlarında gezilerek görülmeli ve sonrasında Grouse Dağındaki Skyride teleferiğine binilmeli ve dağın muhteşem manzarası izlenmeli. Özellikle gün batımı sırasında muhteşem görünmektedir.
  • Kanada ücretsiz gezilecek yerler sonrasında Toronto’ya gidilerek körfez turu yapılmalıdır. 1,5 saatlik tekne turu ile muhteşem manzaranın tadı çıkartılabilir. Tekne turu sona erdiğinde Toronto Limanı’nın olduğu yöre ve Toronto kent meydanında gezmeye devam edilebilir.
  • Kanada ücretsiz gezilecek yerler arasında dünyanın en ünlü şelalesi olan Niagara şelalesine mutlaka gidilmelidir. Niagara Şelalesine gidildiğinde şelaleyi yakından tanıma fırsatı veren tekne turuna da mutlaka katılmak gerekir.
  • Kanada ücretsiz gezilecek yerler arasında Montreal de bulunmaktadır. Montreal de panaromik şehir turu yapılara şehir manzarasının tadı çıkarılmalıdır. Bu turda eski Montreal bölgesi, Notre Dame Bazilikası ve St Helene, St  Joseph Oratoryosu ve Mount Royal Parkı mutlaka gezilmelidir.
  • Kanada ücretsiz gezilecek yerler arasında Quebec City bölgesi de mutlaka ziyaret edilmelidir. Montrealden ortalama olarak 2 buçuk saat kadar uzaklıktadır. Quebec City’de Saint John kapısı, eski Quebec, Grande Allee, Champs- Elysees of Quebec City mutlaka ziyaret edilmelidir. Bunlar haricinde Quebec Parliament binası da mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir. Bu bölgede güzel yemek yenecek yerler de vardır.
  • Kanada ücretsiz gezilecek yerler arasında Ottawa da bulunmaktadır. Ottawa kendi Kanada’nın başkenti olma özelliğinin yanı sıra ülkenin en büyük 4. kentidir. Kent, Ottawa vadisi üzerine kurulmuştur ve Quebec eyaletinin komşusudur. Ottawa kenti İngiltere kraliçesi tarafından başkent seçilmiştir. Ottawa kentinde Parlamento binası ve bahçeleri gotik tarz bir mimaride yapılmıştır. İngiliz Valilik Binası, Rideau Kanal, Güzel Sanatlar Merkezi, Konfederasyon Bulvarı ve medeniyetler müzesi de bulunmaktadır. Bu yapılar da gotik tarzda yapılmış ve mutlaka görülmesi gereken yerlerdir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal