26.03.2022-09:00 (Son Güncelleme:26.03.2022-09:10)


1

Meyve tüketimi diyabet riskini azaltıyor

Meyve tüketimi diyabet riskini azaltıyor

Kuersetin, klorojenik asit ve gallik asit de dahil olmak üzere çözünür lif ve bitki bileşikleri içeren elmalar, kan şekerini düşürmeye ve diyabete karşı korumaya yardımcı olabilir. Genel olarak meyve tüketiminin diyabet riskini azalttığı gösterilmiş olsa da, elma gibi belirli meyveler glikozu düşürmek için özellikle faydalı olabilir. Bu, 187 binden fazla kişiden alınan verileri içeren 'British Medical Journal' tarafından yapılan bir çalışma ile kanıtlanmıştır.



2

Deniz ürünleri kan şekerini dengeliyor

Deniz ürünleri kan şekerini dengeliyor

Deniz ürünleri de kan şekerini dengelemede oldukça önemli besinlerin arasında yer alır. İçinde bulunan değerli bir protein, sağlıklı yağ, vitamin, mineral ve antioksidan vücudu birçok hastalığa karşı korur. Doygunluk hissi oluşumu ve sindirim sistemi için deniz ürünleri tüketimi oldukça önemlidir. Somon ve sardalya gibi yağlı balıkların yüksek miktarda alınmasının kan şekeri dengesini düzenlediği belirtilmiştir.



3

Her derde deva brokoli...

Her derde deva brokoli...

Brokoli tam bir konsantre glukosinolat deposudur. Bu nedenle kan şekerini dengeler ve diyabet hastaları için şifa deposu bir besindir. Bunun yanı sıra turpil sebzeler kategorisine giren brokoli bir çok hastalık riskini düşürmede de tercih edilen besinlerin başında gelir.



4

Dengeli meyve tüketimi sağlıklı yaşamın formülü...

Dengeli meyve tüketimi sağlıklı yaşamın formülü...

Dengeli meyve tüketimi kan şekerini dengelemede oldukça etkili doğal yöntemlerin başında gelir. Meyveler lif, vitamin, mineral ve antioksidanlarla yüklüdür ve bu konuda sorun yaşayan kişiler için mükemmel bir seçimdir.



5

Antioksidan zengini sarımsak diyabete karşı savaşıyor!

Antioksidan zengini sarımsak diyabete karşı savaşıyor!

Sarımsağın tıbbi etkileri yüzyıllardır iyi bilinmektedir. Ancak buna ek olarak, insülin direncini iyileştirmeye yardımcı olan bileşikler içerdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yapılan araştırmalar, sarımsağın içindeki antioksidanların kalbi diyabetin neden olduğu kalp hasarından koruduğunu göstermiştir. Çiğ olarak tüketebilir, salatalara ekleyebilir veya yemeklerinizi tatlandırmak için sos olarak kullanabilirsiniz.



6

Kan şekeri seviyesinin yükselmesini önlüyor

Kan şekeri seviyesinin yükselmesini önlüyor

Günde 100 gr avokado (büyük bir parçanın dörtte biri) tüketmek, kolesterol ve glikoz seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Bunun nedeni, 100 gr avokadonun 9 gr lif içermesi ve bunun da kan şekeri seviyelerinin hızla yükselmesini engellemesidir. Avokadodaki iyi yağlar ayrıca kardiyovasküler sağlığı iyileştirmeye yardımcı olur.



7

Diyabet riskini azaltıyor!

Diyabet riskini azaltıyor!

Günlük yoğurt tüketimi, tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcı olur. Bu, 2014 yılında gerçekleştirilen büyük bir meta-analizde gösterilmiştir ve buna göre yoğurt, bu diyabet riskini azaltan tek süt ürünüdür.



8

Tabii ki yoğurt doğal olmalı. Tatlandırılmış veya aromalı olanlar, şeker hastalığınız varsa kesinlikle kaçınılması gereken şeker ve tatlandırıcılar içerir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR