Kamu Kurumlarının Çalışma Saatleri Nedir?

'Kademeli normalleşme' kararları yeni genelge ile belli oldu. Peki, kamu kurumlarında esnek çalışma devam edecek mi? Kamu kurumlarının çalışma saatleri nedir?

16.05.2021-17:34 - (Son Güncelleme: 17.05.2021-09:21) Kamu Kurumlarının Çalışma Saatleri Nedir?

17 gün devam eden tam kapanma uygulaması 17 Mayıs tarihi ile sona ermiş olacak. Normalleşme dönemi kararları büyük bir merak ile beklenirken, tam kapanma sonrası uygulanacak olan 'kademeli normalleşme' kararları da yayınlanan yeni genelge ile belli oldu. Bu açıklamanın sonucunda vatandaşlarda kamu kurumlarının çalışma saatleri konusunda büyük bir merak konusu oluştu.

KAMU KURUMLARINDA ESNEK ÇALIŞMA DEVAM EDECEK Mİ?

İçişleri Bakanlığı kademeli normalleşme dönemi için büyük bir merak ile beklenen yeni genelgeyi yayınladı. Genelge içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarının da esnek çalışma uygulaması ve mesai saatleri ile ilgili alınan yeni karar açıklandı. Bu açıklamaya göre kademeli normalleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanlığının 14.04.2021 tarih ve 2021/8 sayılı Genelgesi ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın 27.04.2021 tarih ve 17665 sayılı yazısı doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmaya devam edilen 10.00 ve 16.00 saatleri arası mesai sistemi ile birlikte uzaktan/dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usulünün uygulanmasına kademeli normalleşme döneminde de devam edilmesi yönünde karar sağlandı.

KAMU KURUMLARININ ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmaya devam edilen 10.00 ve 16.00 saatlerini kapsayan mesai sistemi kademeli normalleşme döneminde de devam edecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan kamu çalışanı kişiler ise şu şekilde ifade edildi;

"Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar (özel güvenlik görevlileri dâhil),

Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ve görevlileri,

Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, hekimler ve veteriner hekimler."

KAMUSAL GÖREVDE BULUNANLAR NASIL SEYAHAT EDEBİLECEK?

"Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş kamu görevlilerinin (müfettiş, denetmen vb.) özel veya resmi araçlarla yapacakları şehirlerarası seyahatlerine, kurum kimlik kartı ve görevlendirme belgesinin ibraz edilmesi kaydıyla izin verilecektir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal