30.04.2022-14:43 (Son Güncelleme:08.10.2022-08:11)


1

TÜİK'in verilerine göre kalp krizi nedeniyle her yıl yüz binlerce insan yaşamını yitiriyor. Yapılan araştırmalar sayesinde milyonlarca kişi de kalp krizinden korunmayı başarıyor. Sizin için doğru gözlemlenmesi durumunda kalp krizini daha kolay bir şekilde anlayabileceğiniz belirtileri bir araya getirdik. Detaylar haberimizin içeriğinde...



2

Yorgunluk

Yorgunluk

Hemen herkes kendini 'yorgun' olarak tanımlar. Bu normal bir durumdur. Ancak markete giderken bile yoruluyorsanız durup düşünmeni gerekir. Bunun yanı sıra, birden ve hızlı bir şekilde nefesiniz kesiliyorsa, hiç vakit kaybetmeden doktora görünmeniz ve EKG çektirmeniz gerekir. Eğer çok fazla stresliyseniz ve kalp sağlığınız çok iyi durumda değilse her an kalp krizi geçirme riski taşıyorsunuz demektir.



3

Göğüs Ağrısı

Göğüs Ağrısı

Kalp krizinin en belirgin özelliklerinden biri de göğüs ağrısıdır. Göğüs ağrısına benzer ağrılar vücudun çeşitli bölgelerinde de görülür. Özellikle kollarda görülen ağrılara (sol koltuk altı bu bölgelerden biridir) dikkat edilmesi gerekir. Bunun yanı sıra benzer ağrılar boğaz bölgesinde, ensede, çenede, sırtta ve karın bölgesinde de görülebilir. Ağrı genellikle 15 dakika kadar devam eder.



4

Solunum Sıkıntısı

Solunum Sıkıntısı

Kalp krizi geçirmeden önce solunumda sıkıntı görülebilir. Bunun temel nedeni de damarların tıkalı olması nedeniyle akciğerlere kan gelmemesi olmasıdır. Eğer nefes darlığı çekiyorsanız hemen doktora başvurmanız gerekir.



5

Dermansızlık

Dermansızlık

Kendinizi çok sık dermansız ve güçsüz hissediyorsanız bunun nedeni akciğerlere yeteri kadar kan gitmemesi olabilir. Kronik yorgunluk sendromuna sahip olan kişilerde kalp krizi riskine çok sık rastlanılır.



6

Baş Dönmesi ve Soğuk Terleme

Baş Dönmesi ve Soğuk Terleme

Çok fazla terlemek kalp krizi belirtilerinden biridir. Eğer aşırı ve sık terliyorsanız, doktora görünmenizde fayda var. Baş dönmesinin nedenlerinden biri de beyne yeterince kan gitmemesidir.



7

Grip/Soğuk Algınlığı

Grip/Soğuk Algınlığı

Ateşiniz yüksek, şiddetli öksürüğünüz ve anormal şekilde üşümeniz varsa dikkat!



8

Bunlar kalp krizinin direkt belirtisi olmasa da kalp krizi öncesi rastlanan belirtiler arasında yer almakta. Bu nedenle dikkate almanızda fayda var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR