Kalbi ve Karaciğeri Koruyan Mucize: Sumak!

Sumak, sağlığa yararları ve aroması ile mutfaklarda yaygın kullanılan bir baharattır. Geleneksel tıpta da kullanılan sumak çayı, düzenli tüketildiğinde cildi koruyor ve hazımsızlığa iyi geliyor. Sumağın faydaları neler? Sumağın yararları nelerdir?

19.12.2019-12:00 - (Son Güncelleme: 09.08.2021-12:41)

Türk ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmez baharatlarından biri olan sumak, sağladığı faydalarla şaşırtıyor. Tam bir şifa kaynağı olan sumak tedavi edici yapısıyla boğaz ağrısını gideriyor. Sumağın faydaları neler? Sumağın yararları nelerdir?

SUMAĞIN FAYDALARI NELER?

Sumak, sağlık üzerinde pek çok faydaya sahiptir. Yüksek kolesterol, kalp ve karaciğer rahatsızlıklarının yaygın nedenidir. Fareler üzerinde yapılan bir deneyde sumak meyveleri ekstresinin kan kolesterol seviyelerini düşürdüğü ortaya çıkmıştır. Sumak, kalp ve karaciğer korumak için yararlıdır.

Antioksidan özelliği ile vücudu korur

Sumak, antioksidan özelliğine sahip bir baharattır. Bu sayede, bireyin vücudundaki toksinlerden kurtulmasını destekleyerek zehirlenmelerin yaşanmasının da önüne geçer. Bunun yanında kanser hücreleri ile savaşır ve vücut üzerinde yayılımını engeller. 

Enfeksiyonları önler

Solunum bozukluğu, vücutta iltihaplanma, ateş, bronşit gibi pek çok hastalığa şifadır. Sumak, soğuk algınlığına da iyi gelen bir baharattır. 

Yaraları iyileştirir

Cilt sorunlarını tedavi eder, yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

SUMAK ÇAYI FAYDALARI NELER?

Sumak çayının faydaları nelerdir? Sumak çayının faydaları:

-Adet düzensizliğine iyi gelir

-İdrar, mesane iltihaplarına iyi gelir

-İdrar söktürücüdür

-Vücudu temizler ve toksinleri atar

-Göğüs ve solunum yolları tedavisinde kullanılır.

SUMAK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Sumak çayı nasıl demlenir? Sumak suyu soğuk su ile karıştırılıp tüketilebildiği gibi yemeklerde de kullanılabilir.

Sumak çayı hazırlanışı

1 litrelik suyun içerisine 100 gram su eklenir. Demlenen çay düzenli olarak tüketilmelidir. Günde 3 çay bardağı kadar içilen sumak çayı, vücudu toksinlerden arındırır ve pek çok hastalığa karşı korur. Öte yandan daha az miktarda hazırlayıp taze bir şekilde tüketmek isteyenler bir çay bardağı kaynamış suyun içerisine bir tatlı kaşığı sumak ilave ederek hazırlayabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal