06.03.2020-12:50 (Son Güncelleme:19.04.2024-10:47)


1

Kahve, her gün milyonlarca kişinin tükettiği dünyadaki en popüler içeceklerden biridir ve kahve çekirdeğinin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Çiğ kahve çekirdeği, kavrulmuş kahve çekirdeği ve filtre kahve çekirdeği bunlardan bazılarıdır. Özellikle öğütülmüş kahve çekirdeği kullanılarak elde edilen içecekler, uyanık kalmak için birçok kişi tarafından tüketilmektedir. Popülerliğine rağmen, günde 1 bardaktan fazla tüketilen kahvenin sağlığı olumsuz etkilediği konusunda bazı endişeler bulunmaktadır. Ancak yapılan araştırmalar bu konuda sahip olunan görüşleri değiştirmiştir. Yapılan bu çalışmalar, kahve çekirdeklerinin aslında birtakım pozitif sağlık yararları sağlayabileceğini göstermiştir. İşte kahve çekirdeğinin inanılmaz faydaları…



2

Tip 2 Diyabet Riskini Azaltır

Tip 2 Diyabet Riskini Azaltır

Düzenli olarak kafeinli veya kafeinsiz kahve tüketilmesi, potansiyel olarak tip 2 diyabet riskini azaltmaktadır. Bu durum, günde 3-4 bardak kahve içilmesiyle ilişkilendirilebilir. Kahve çekirdeklerinde bulunan CGA gibi antioksidanlar azaltılmış risk ile ilişkilendirilebilir. Yapılan bazı çalışmalara göre, CGA insülin seviyelerini dahi istenilen seviyelerde tutmaya yardımcı olabilir.



3

Kalp Hastalığı Riskini Azaltır

Kalp Hastalığı Riskini Azaltır

Kahve bir süreliğine kan basıncında artışa neden olmakla birlikte, günde iki bardak kahve tüketmek kalp yetmezliği gibi bazı kardiyovasküler sorunları önlemeye yardımcı olabilir.



4

Cilt Kanseri Riskini Azaltır

Cilt Kanseri Riskini Azaltır

Kötü huylu melanomlar, cilt kanserinin en tehlikeli ve yaşamı tehdit eden şeklidir. Çalışmalar, bir kişi günde en az dört fincan kahve içtiğinde bu riskin yüzde 20 oranında azaldığını ortaya koymuştur. Melanom dışı kanser ve kahve ilişkisi üzerine yapılan araştırmalar, insanların günde üç veya daha fazla fincan kahve içtiklerinde, en yaygın cilt kanseri olan bazal hücreli karsinom formunu geliştirmede yüzde 17 oranında daha az risk taşıdığını göstermiştir.



5

Kanser Risklerini Azaltır

Kanser Risklerini Azaltır

Yapılan çalışmalar kahve çekirdeğinin yalnızca cilt kanseri değil, çeşitli kanser risklerini de azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Kahve, hem karaciğer hem de prostat kanseri riskini azaltabilir. Araştırmacılara göre, kahve içenlerin karaciğer kanserine yakalanma olasılığı yüzde 40-50 daha az olasıdır. Kahve içerek olasılığı azaltılabilecek diğer kanserler arasında ağız, uterus, kolon ve rektal kanser bulunur.



6

Parkinson Hastalığı Riskini Azaltır

Parkinson Hastalığı Riskini Azaltır

Kahve çekirdekleri, Parkinson hastalığı gelişme riskini azaltmaya yardımcı olabilecek kafein içermektedir. Özellikle erkeklerde bu risk yüzde 25’e kadar azalabilir. Kadınlar, hormon replasman tedavisi almadıklarında daha düşük riske sahip olabilirler. Kafein, dopamini üreten sinir hücrelerini durdurarak Parkinson riskini azaltır.



7

Uzun Yaşamın Sırrı

Uzun Yaşamın Sırrı

Kafeinsiz ya da kafeinli kahve içmek daha uzun yaşamaya yardımcı olabilir. Hem AARP hem de Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalar, kadınların ve erkeklerin kahve içerek erken ölüm riskini azalttığını göstermiştir. Kahve çekirdeklerinin birçok sağlık sorununa sahip olma riskini azaltmasının bu duruma katkıda bulunduğu düşünülmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR