24.05.2022-13:13 (Son Güncelleme:27.09.2023-17:11)


1

Kadiri tacı on iki veya altı terk olurken Eşrefi tacı ise 7 terktir. İsmail-i Rumi'nin tacı ise çukadan, sekiz terk olur. Tacın ortasında Kadiri mührü bulunur. Mühür, eskiden halk arasında 'Kadiri gülü' diye biliniyordu.



2

Mühür aynı zamanda beyaz üzerine yeşil veya yeşil üzerine beyaz, birbiri içinde üç halkadan oluşur. Bu halkalardan biri Pir'in kutupluğuna, biri gavslığına ve biri de fert oluşuna işaret eder.



3

Ünlü oyuncu Necati Şaşmaz'ın zikir görüntüleri ortaya çıktı. Necati Şaşmaz'ın, eski eşinin ve 8 yaşındaki oğlunun mürit ilan edildiğini iddiaları öne sürüldü. Necati Şaşmaz'ın bağlı olduğu Kadiri tarikatı sosyal medyada merak konusu oldu.



4

Ünlü oyuncu Necati Şaşmaz eski eşi Negahan Kaşıkçı ile sessiz bir şekilde yollarını ayırmışlardı. Sakin bir şekilde ayrılan ünlü çift arasındaki çekilme de hiç bitmedi. Ünlü çift, 17 Mayıs'ta boşanmıştı.



5

Negahan Kaşıkçı, boşanma davasında mahkemeye Necati Şaşmaz’a ait zikir görüntüleri olan bir doya sunmuştu.



6

Necati Şaşmaz ve Negahan Kaşıkçı çiftinin 2 oğulları vardır. Negahan Kaşıkçı, 8 yaşındaki oğlunun tarikatın müridi olarak görüldüğünü, tarikatın gelecekteki lideri olarak kabul edildiğini ve yaşlı müritlerin oğluna "Ağabey" diye seslenerek elini öptüğünü öne sürdü.



7

Negahan Kaşıkçı, eski eşi Necati Şaşmaz'ın kendini mehdi olarak gördüğünü de iddia etti.



8

Ünlü oyuncu Necati Şaşmaz'ın babasının Harput merkezli Kadiri tarikatının son şeyhi olduğu biliyor.



9

Abdülkadir Şaşmaz'ın Necati Şaşmaz'ın babası Abdülkadir Şaşmaz'ın bir müridi olduğu biliniyor.



10

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR