25.04.2022-08:12 (Son Güncelleme:25.04.2022-09:18)


1

Kısırlığın birincil belirtisi, belirli bir süre denedikten sonra hamile kalamamaktır. Birliktelik sırasında yaşanan ağrı bir kadının doğurganlığını etkileyebilecek altta yatan herhangi bir sağlık sorununun işareti olabilir.



2

Ağır veya ağrılı geçen regl dönemleri doğurganlığı etkileyen duruma işaret edebilir. Çok ağır, ağrılı regl dönemleri yaşayan kadınlarda, karın altı bölgesinde rahmin dış bölümünde, rahim mukozasına benzer bir doku oluşup, (rahim, karın zarı, yumurta kanalları, yumurtalıklar, mesane, bağırsaklar gibi) çeşitli organlara yayılan endemetriozis olabilir. Endometriozis kısırlık için bir risk faktörüdür.



3

Regl kanaması normalden daha soluksa, bu kötüye işaret olabilir. Regl kanı genellikle bir kişi döneminin başında parlak kırmızıdır ve sonraki günlerde koyulaşabilir. Regl döneminin başlangıcında koyu ve donuk kan endometriozis belirtisi olabilir. Düzensiz bir regl döngüsüne sahip olmak, bir kadının düzenli yumurtlayamayacğı anlamına gelir. Bu da kısırlığa sebep olabilir. Hormon değişiklikleri de kısırlığa neden olabiliyor.



4



5



6



7



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR