Kadınbudu Köfte Tarifi

Normal köfteden biraz daha zahmetli olan kadınbudu köfte lezzetiyle de fark yaratıyor. Son derece lezzetli bir tarif olan kadınbudu köfte için gerekli malzeme listesini ve yapılışını sizin için derledik. Kadınbudu köfte nasıl yapılır? İşte detaylar...

13.05.2020-12:14 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-10:48)Kadınbudu Köfte Tarifi

MasterChef ekranlarında yarışmacılardan yapılması istenilen kadınbudu köfte tarifi birçok kişi tarafından aratılmaya başlandı. Hemen herkesin tadına vardığında vazgeçemediği bir lezzet olan kadınbudu köftenin tarifini tüm detaylarıyla sizlerle paylaştık. İşte kadınbudu köfte için gerekli olan malzeme listesi ve yapılışı...

MALZEMELER

  • 500 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 yumurta (1 tane köftenin içine 2 tane dışına)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Galeta unu
  • Sıvı yağ

NASIL YAPILIR?

İlk olarak soğanları doğrayıp,3 çorba kaşığı zeytinyağında hafifçe kavurun. Daha sonra kıymanın yarısını soğanların üzerine ekleyip biraz daha kavurun. 1 çay bardağı pirinci yıkadıktan sonra haşlayıp fazla suyu varsa süzün. Bir tepsinin içerisine haşlanmış pirinci, kavrulmuş kıymayı ve diğer yarısı çiğ olan kıymayı alın. 1 adet yumurtayı tuz ve karabiberi de ekleyip iyice yoğurun. Son olarak elinizle şekil verip önce galeta ununa daha sonra da çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. İşte bu kadar! Afiyet olsun…

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR