10.07.2020-12:37 (Son Güncelleme:19.04.2024-15:12)


1

Tüm dünyada olduğu gibi ne yazık ki ülkemizde de kadına şiddet bitmiyor. ‘Bu son olsun’ diye haykırdıkça şiddet olaylarına her gün bir yenisi ekleniyor. Özellikle örnek olması beklenen ünlü isimlerin sevgililerine, eşlerine uyguladıkları şiddet, toplumun yarasını daha da deşiyor. Bunlardan kimisi iddia kimisi buz gibi gerçek… İşte kadına şiddet olaylarıyla gündeme gelen ünlü isimler…



2

OZAN GÜVEN

OZAN GÜVEN

Muhabirlere karşı takındığı saldırgan tavırlarıyla sık sık gündem olan Ozan Güven, bu defa sevgilisi Deniz Bulutsuz’u darp ettiği iddialarıyla sevenlerini büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. ‘Asıl ben şiddet gördüm’ diyerek iddiaları yalanlayan Ozan Güven’in açıklaması hayranlarını tatmin etmezken sevgilisi Deniz Bulutsuz’un korkunç gecenin ardından ortaya çıkan görüntüleri yürek burktu.



3

ÖZER ARKUN

ÖZER ARKUN

Rubato grubunun solisti Özer Arkun’un evlilik aşamasında olduğu sevgilisi B.Y.’nin yaptığı açıklama kan dondurdu. Sevgilisi tarafından şiddet gördüğünü iddia eden B.Y. yaşadığı vahşeti şöyle anlattı: ‘4 Mayıs 2020 tarihinde Özer’in Üsküdar’da bulunan ikametinde iken evlilik meselesi yüzünden aramızda tartışma çıktı. Çok şiddetli dayak yedim. Hayatımda böyle kan görmedim. Saçımdan kan geliyordu. Yüzümde, başımda travma vardı. Gözlerimde morluk vardı. Dudaklarım patladı. Kolumda morluklar vardı. Kolum incindi. Ağrılarım çok fazlaydı. Hala psikolojik olarak burnumdan kan geliyor’



4

İBRAHİM TATLISES

İBRAHİM TATLISES

Perihan Savaş’tan Derya Tuna’ya beraber olduğu kadınlara şiddet uyguladığı yönündeki haberlerle gündeme gelen İbrahim Tatlıses, kadına şiddet konusunda yıllardır başı çekiyor. Derya Tuna'nın ayağından vurulmasına adı karışan, Asena’ya ise Derya Tuna ile tanıştığı için şiddet uygulayan İbrahim Tatlıses’in hamileyken dövdüğü eski eşi Perihan Savaş, bir röportajında şu ifadeleri kullanmıştı: ‘Vururdu, hep vururdu. Sadece bana değil, herkese vururdu. Onu Allah affetsin. Artık benim için herhangi birisinden farkı yok’



5

AHMET KURAL

AHMET KURAL

Eğlenceli kişiliği ve sempatik tavırlarıyla görmeye alıştığımız Ahmet Kural’ın, Sıla’ya şiddet uyguladığı haberlerinin basına yansımasıyla hayranları şaşkına dönmüştü. Şiddet haberleri Kural ve Sıla hayranlarını derinden yaralarken ünlü oyuncunun 2014 yılında barda tartıştığı Naz Çekem'in parmağını kırdığı yönündeki iddialarda ortaya çıkmıştı.



6

İBRAHİM TORAMAN

İBRAHİM TORAMAN

Ünlü futbolcu İbrahim Toraman ile 2014 yılında hayatını birleştiren avukat Eylem Toraman, şiddet gördüğünü açıklayarak kan dondurucu ifadeler kullandı. Mahkemeden koruma talep eden Eylem Toraman, şiddetten çapkınlığa kadar birçok açıklama yaparak şunları söyledi: ‘İbrahim Toraman’la evlendiğimde hamileydim. İbrahim önce çocuğu istemese de sonra romantik bir evlenme teklifi yaptı. İbrahim Toraman, bana hamileyken şiddet uyguladı. Zorla evlilik sözleşmesi imzalattı. Beni AVM’nin ortasında da dövdü, hatta bununla ilgili haberler de çıktı’



7

DAVUT GÜLOĞLU

DAVUT GÜLOĞLU

Davut Güloğlu, 2014 yılında üniversite öğrencisi olan Pelin Subay’ın darp edildiğini iddia etmesi üzerine uzun süre gündem oldu. Genç kadın, Güloğlu’nun elini yaraladığından dolayı 2 dersten kaldığını açıklarken ünlü şarkıcı, hakkında karalama kampanyası yürütüldüğü iddiasıyla mahkemeye başvurdu.



8

NİHAT DOĞAN

NİHAT DOĞAN

Kadına şiddet konusunda sicili bir hayli kabarık olan Nihat Doğan’ın 1998 yılında kendisiyle birlikte olmak isteyen Aysun Kiremitçi’yi reddetti. Bunun üzerine ise Aysun Kiremitçi, kapıyı kilitleyince olanlar oldu. Kapının kilitlenmesine sinirlenen Nihat Doğan’ın Aysun Kiremitçi’ye saldırdığı ve genç kadının bir arkadaşı tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.



9

BURAK YILMAZ

BURAK YILMAZ

İkinci bebeklerinin dünyaya gelmesini istemeyen Burak Yılmaz, eşi İstem Yılmaz’ın hamileliği sonlandırmamak için direnmesinin ardından şiddete başvurdu. O dönem Burak Yılmaz’ın Beijing Guoan’da top koşturması nedeniyle Çin’de yaşamını sürdüren İstem Yılmaz ise ekin Konsolosluğu’na sığındı ve sonrasında eşinden gizlice kaçarak Türkiye’ye geldi.



10

YILMAZ GÜNEY

YILMAZ GÜNEY

Kadına şiddet denilince ilk akla gelen ünlü isimlerden biri olan Yılmaz Güney, Nebahat Çehre ile birlikte olduğu dönem yaptıklarıyla kan dondurdu. Güney, sevgilisinin kafasına bardak koyarak bardağı nişan almasından, bir kavga sonrası bilerek arabayla ezmeye çalışmasına kadar birçok skandala imza attı.



11

SAGOPA KAJMER

SAGOPA KAJMER

Rap sanatçısı Sagopa Karjmer, 2007 yılında evliliğini sonlandırdığı meslektaşı Kolera’ya şiddet uyguladığı haberlerinin çıkmasıyla tepki topladı. Darp edildiğini açıklayan Kolera, olay gecesi kemiklerinin kırıldığını ve omurunun zarar gördüğünü iddia etti.



12

HAZIM KÖRMÜKÇÜ

HAZIM KÖRMÜKÇÜ

Darp raporu alan ünlü spiker Zeynep Tandoğan, sevgilisi Hazım Körmükçü tarafından şiddet gördüğünü açıkladı. Hazım Körmükçü, Tandoğan’ın iddialarının ardından eski eşi Hilal Özdemir’in de şiddet gördüğünü söylemesiyle büyük tepki çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr