09.03.2020-17:37 (Son Güncelleme:18.04.2022-12:23)


1

Kadınların beslenme şekli her anlamda çok büyük önem taşımaktadır. Beslenmede doğru yiyecek ve içeceklerin seçilmesi kadınların sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Araştırmalar doğrultusunda bazı yiyecek grupları ve içecekler kadınların sağlığını olumlu yönde etkilerken bazı hastalıkların önlenmesine de yardımcı olmuştur. İşte kadın sağlığına iyi gelen besinler...



2

Ahududu Yaprağı Çayı

Ahududu Yaprağı Çayı

Ahududu yaprağından hazırlanan çay, kadınların sağlığı için gerekli olan vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Demir, kalsiyum, potasyum, B, A, C ve E vitaminleri içerir. Hamile olan kadınların doğumlarını kolaylaştırır. Ayrıca PMS gibi ağır kramp semptomlarını hafiflettiği de kanıtlanmıştır.



3

Kaju Fıstığı

Kaju Fıstığı

Kaju fıstığı, özellikle magnezyum, potasyum, çinko ve selenyum gibi iyi bir mineral kaynağıdır. İçeriğinde kalp ve kasların elektriksel hareketi için gerekli olan demir ve bakır bulunur. İyi yağ olarak kabul edilir ve bir avuç kaju fıstığında 12 gram doğal yağ bulunur.



4

Maca Kökü Tozu

Maca Kökü Tozu

Maca kökü tozu, kadınlarda görülen sıcak basması, ruh hali değişimleri ve uyku problemleri gibi menopoz semptomlarını hafiflettiği kanıtlanmıştır. Aynı zamanda doğurganlığı arttırmak için ve hormonları dengelemek için de tüketilebilir.



5

Limon Suyu

Limon Suyu

Limon suyu sindirim sistemi için çok önemli bir içecektir. Kadınların günlük olarak alması gereken C vitamini değerinin yüzde üçünü karşılar. Aynı zamanda kanserle mücadelede ve iltihaplanmayı azaltmada çok faydalıdır.



6

Kinoa

Kinoa

Kinoa lif açısından zengin bir besindir. Özelikle içerisindeki nemlendirici özelliği sayesinde saç derisini besler ve nemlendirir.



7

Brokoli

Brokoli

Brokoli sağlığa zarar veren çeşitli sorunları ortadan kaldıran bir sebze türüdür. Bir bardak brokoli, kolajen üretimini artıran önemli vitaminlerin hepsine sahiptir. Bu sayede cildinize esneklik kazandırır. Aynı zamanda hücre yenilenmesine yardımcı olur ve A vitamini bakımından da oldukça zengindir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR