Zorunlu Kış Lastiği Hangi Araçları Kapsıyor?

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde kazaları engellemek amacıyla araçların kış lastiklerini hazır etmeleri gerekmektedir. Bazı araçların zorunlu kış lastiği dönemi başladı? Bu zorunlukluk hangi araçları kapsamaktadır?

03.12.2019-15:44 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-15:45)

 Bazı araçların zorunlu kış lastiği dönemi başladı? Bu zorunlukluk hangi araçları kapsamaktadır?

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ HANGİ ARAÇLARI KAPSIYOR?

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için başlayacak kış lastiği takma zorunluluğunun tarihi merak konusu oldu. Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl 1 Aralık'ta başlamaktadır. Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanıyor.

Resmi Gazete'de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal