Zeytinyağlı İç Bakla Nasıl Yapılır? Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi

Öğünlerinizi hafif bir tarifle geçirmek istiyorsanız pratik hazırlanışıyla zeytinyağlı iç bakla tarifini deneyebilirsiniz. Peki, zeytinyağlı iç bakla nasıl yapılır? Zeytinyağlı iç bakla için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…

07.10.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-12:26) Zeytinyağlı İç Bakla Nasıl Yapılır? Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi

Formunu korumak isterken ihtiyacı olan besin kaynaklarını da sağlamak isteyenler için enfes bir tarifi derledik! Son derece pratik bir hazırlanışı olan zeytinyağlı iç baklayı mutlaka denemelisiniz. İşte zeytinyağlı iç bakla tarifi...

MALZEMELER

  • 600 gram iç bakla
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 demet dereotu

NASIL YAPILIR?

Soğanları kabuklarını soyduktan sonra ince olacak şekilde yemekli doğrayın. Sarımsaklarında kabuklarını soyup minik minik doğrayın. Tencerenin içerisine zeytinyağı ve soğanları alıp güzelce kavurun. Daha sonra iç baklaları da ekleyerek birkaç dakika kavurup üzerine su, tuz ve şekeri ekleyin. Kapağını kapatıp 15-20 dakika boyunca pişirin. Bu süre baklanın tazeliğine göre uzayabilir veya kısalabilir. Pişen baklaları oda sıcaklığında bir müddet dinlendirin. Dinlenen ve ılık bir hale gelen baklaların üzerine zeytinyağını gezdirip ince kıydığınız dereotu ile süsleyebilirsiniz. Zeytinyağlı iç bakla salatanız hazır, afiyet olsun...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal