Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Tarifi

Hafif ama farklı bir lezzet tatmak istiyorsanız zeytinyağlı deniz börülcesi tarifini denemenizi öneririz. Peki zeytinyağlı deniz börülcesi nasıl yapılır? İşte cevabı…

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Tarifi

Denizde yetiştiği için kendiliğinden tuzlu ve ekşi olan, Ege mutfağının en sevilen yemeği zeytinyağlı deniz börülcesi tarifini sizin için hazırladık…

MALZEMELER

  • 3 diş sarımsak
  • 1 demet deniz börülcesi

SOSU İÇİN

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

NASIL YAPILIR?

Bir tencere kaynar suya ayıklanmış sarımsakları bütün olarak ekleyin. Deniz börülcesini ilave edip 7-8 dakika haşlayın. Bir süzgece alıp soğumasını bekleyin. Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayırıp ve bir kaseye alın. Sosu için; gerekli olan tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp börülcelerin üzerine dökün. Zeytinyağlı deniz börülcesi servisi hazır. Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri