Zeytinyağlı Bebek Enginar Tarifi

Antioksidan açısından zengin olan enginar son derece sağlıklı bir besindir. Mutlaka düzenli olarak tüketilmesi gereken enginar için enfes bir tarif hazırladık. Peki, enginar nasıl pişirilir? Zeytinyağlı bebek enginar nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Zeytinyağlı Bebek Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Bebek Enginar Tarifi

Sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlayan kan basıncını dengede tutan enginar, kötü kolesterolün düşmesini sağlar. Bunun yanı sıra kanın temizlenmesini sağlayan enginar tam bir şifa kaynağıdır. Sizin için tadına doyamayacağınız enfes bir zeytinyağlı enginar tarifini derledik. İşte zeytinyağlı bebek enginar tarifi...

MALZEMELER

  • 10-12 adet bebek enginar (Temizlenip limonlu suda beklemiş)
  • 1 demet dereotu
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 adet limon suyu
  • 1 su bardağı su, yeteri kadar tuz

Servis için:

  • Taze nane

NASIL YAPILIR?

İlk olarak yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında yumuşatın. Enginarların suyunu süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyip limon suyunu da ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp yarım saat orta ateşte pişirin. Ocaktan indirdikten sonra kıyılmış dereotunu ekleyip 10 dakika daha kapağını kapalı tutun. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirin ve taze nane yaprakları ile servis edebilirsiniz. İşte bu kadar! Afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR