Zeytinyağlı Balkabağı Nasıl Yapılır?

Yüksek lif içeriği sayesinde oldukça faydalı bir besin olan balkabağının zeytinyağlı tarifini sizin için derledik. Peki, zeytinyağlı balkabağı nasıl yapılır? Zeytinyağlı balkabağı için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

24.11.2020-14:58 - (Son Güncelleme: 24.11.2020-14:49) Zeytinyağlı Balkabağı Nasıl Yapılır?

Sağlık açısından birçok faydası bulunan balkabağı birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Özellikle diyet listelerinin vazgeçilmez lezzetlerinden olan balkabağının vazgeçemeyeceğiniz bir tarifini sizin için derledik. İşte zeytinyağlı balkabağı için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...

MALZEMELER

  • 300 gr balkabağı
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3 dal dereotu
  • Tuz

NASIL YAPILIR?

Balkabağını iri olacak şekilde küp küp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı döktüğünüz tavaya alın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından üzerine kabakları ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Tuz, limon suyu ve suyunu da üzerine ekleyin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra pirinçleri ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika boyunca pişirin. İnce kıyılmış dereotunu ekleyip ılık olarak servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal