Zeytinli Poğaça Tarifi

Kadınlar için konu mutfak olunca yapamayacakları şey yoktur. Onlar bütün hamaratlıklarını kullanarak güzel yemekler, pastalar, börekler yapar. Tam akşam üzeri saat 5 gibi çayınızın yanına yapabileceğiniz zeytinli poğaça tarifi…

25.06.2020-09:06 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-08:59) Zeytinli Poğaça Tarifi

Herkes çayın yanında bir şeyler yemek ister. Bu yüzden sizde oldukça pratik olan bu zeytinli poğaçayı yaparak anınızı güzelleştirebilirsiniz. Bu poğaçanın malzemeleri de oldukça sağlıklı. Eminiz ki hepinizin mutfağında olan bu malzemelerle güzel bir poğaça yapacaksınız.

MALZEMELER

· 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
· 1 çay bardağı yoğurt
· 3 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 çimdik tuz
· 2.5 su bardağı tam buğday unu
· 1 paket hamur kabartma tozu

İç harcı olarak çekirdeksiz zeytin kullanın. Peynir ya da patates de kullanabilirsiniz. Dilerseniz üzerine susam ekleyerek poğaçanın daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Yumurtaları bir kaba alın ve köpürene kadar çırpın. Ardından diğer sıvı malzemeleri bu karışıma ilave edin. Daha sonra katı olan malzemeleri bu kaba ilave edip yoğurun. Fırın tepsisine poğaçaların yapışmaması için yağlı kâğıt serin. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinde hamurunuza istediğiniz şekli verebilirsiniz. Tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısını sürür. Bu aşamada hamurunuzun üzerine çörek otu ve susam da serpebilirsiniz. 180 derecelik önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal