Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Yeni yıla uygun bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Sizin için zencefilli yılbaşı kurabiyesi tarifini derledik. Peki, zencefilli yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır? Zencefilli yılbaşı kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Yılbaşı yaklaşırken hemen herkes internetten 'Yılbaşı kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?' diye araştırmaya başladı. Bunun üzerine biz de yılbaşının klasiği haline gelmiş olan zencefilli kurabiye tarifini derledik. İşte zencefilli yılbaşı kurabiyesi için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı...

MALZEMELER

  • 175 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığının ucu ile toz karanfil
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığının yarısı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta sarısı

NASIL YAPILIR?

Şeker ve tereyağı bir kabın içerisine alın ve iyice birbirine karışana kadar iyice çırpın. Ardından içerisine 1 adet yumurta sarısı ve yarım su bardağı pekmez ekleyin ve çırpma işlemine devam edin. Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve geri kalan diğer baharatları da üzerine ekleyerek yoğurma işlemine başlayın. Hamur ele yapışmayan bir kıvam haline gelince iki parçaya bölerek streçleyin ve dondurucuya koyarak 15 dakika boyunca bekletin. Sertleşen hamuru unladığınız tezgahın üzerine alın. Yarım santim kalınlığında açın ve kalıplar kullanarak kesin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeler soğuduktan sonra servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR