Zen Stili Dekorasyon Nedir? Zen Stili Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Dekorasyonda yeni akım zen stili dekorasyon, evinize nefes aldıracak önerileri beraberinde getiriyor. Peki zen stili dekorasyonla ev nasıl dekore edilir? Bu tarzın ana felsefesi nedir? İşte merak ettikleriniz.

03.08.2019-11:33 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-11:18) Zen Stili Dekorasyon Nedir? Zen Stili Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Zen akımı son zamanlaarda dekorasyonda da etkisini gösteriyor. Dekorasyona uyarlanmış haliyle bu akım denge ve rahatlamayı baz alıyor. Peki zen stili dekorasyon nasıl yapılır?

ZEN STİLİ DEKORASYON NEDİR?

Kökeni Hindistan olan Zen felsefesi uyum, denge ve rahatlamayı konu edinen bir meditasyon akımıdır. Genellikle Uzakdoğu tasarımını ve minimalizmi baz alan bu stilde, meditasyon yapma arzusu uyandıracak ve zihninize  rahatlık verecek unsurları kullanır. Zen stili doğal tonları, özellikle de toprak tonlarını temel alır. Kahverengi tonları, bej, beyaz, bazen de soluk pembe kullanılır. Zen stilinde rahatlamanıza yardımcı olacak huzurlu ve sakin renklerin kullanılmasına önem verilir.

ZEN STİLİ DEKORASYON NASIL YAPILIR?   

-Sade, doğal malzemeden yapılan mobilyalar seçin. Süslü Oryantal tarzdansa, Japon minimalizmini yansıtan düz çizgilere sahip mobilyaları kullanabilirsiniz. Mobilyalarınızın ve odanın rengi uyum içinde olmasına dikkat edin.

-Ev tekstil ürünlerinin organik malzemeden olması gerekir. Yün ve pamuklu tekstil ürünleri, doğal oldukları kadar konforlu da olsun.

-Zen stilinde mümkün az aksesuar kullanılır. Kablo ve kâğıt gibi dikkat dağıtan unsurlar saklanmalıdır.

-Bu stilde gün ışığı olmazsa olmaz.. Yüksek tavan ve camları olan, perdeleri sonuna dek açılmış aydınlık bir ev ve eve eşlik eden basit çizgilerdeki mobilyalar. Basit işlevlerle az sayıdaki mobilyalar ile minimalist bir görüntü elde etmeniz bu tarzda önemlidir. Gereksiz eşyalara yer vermeyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal