Yüzünüzü Yıkarken Bunu Yapmaktan Vazgeçin Yoksa...

Yüz yıkama işlemi biz fark etmesek de cilt sağlığımız için oldukça önemlidir. Cilt bakımının en önemli unsurlarından bir tanesi olan yüz yıkama sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladık.

20.12.2019-14:59 - (Son Güncelleme: 20.12.2019-15:00)

Cilt bakımının en önemli unsurlarından bir tanesi olan yüz yıkama sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladık. Yüz yıkama işlemi biz fark etmesek de cilt sağlığımız için oldukça önemlidir. 

YÜZÜNÜZÜ YIKARKEN BUNA DİKKAT EDİN

  Yüz temizliğ özellikle makyaj yapan kadınların vazgeçilmez rutinleri haline gelmiştir. Yüzünüzü günde mutlaka iki defa yıkamanız cilt sağlığınız için oldukça önemlidri. Bu yıkma işlemlerinden ilki sabah ikincisi ise gece yatmadan önce olmalıdır. Gec yatmadan önce makyajınızı çıkarmak da cilt sağlığınız için oldukça önemlidir.

   Yüzünüzün kirden ve bakteriden iyice arındığına emin olmadan bu rutini tamamladım diye düşünülmemelidir. Fakat daha iyi temizlik sağlayacağım diye de çok fazla ürün kullanmak ve fazlasıyla yüzü tahriş edecek şekilde hareketlerden kaçınılması gerekiyor.

   Özellikle çok sıcak suyun cildinizi daha iyi temizlediğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sıcak su cildinizi erken yaşlandırdığı gibi gözeneklerinizin de açılmasına sebep olur. Gözenekleriniz açıldığında içerisine giren bakteri ve kir miktarı da artacağı için bu bir temizleme işlemi sayılmayacak aksine cildinize çok sayıda zararlar verecektir.

  Ayrıca makyajın yüzünüzü yıkayarak da çıkarılmaması lazımdır. Bu işlem yüzünüzdeki makyajın ve kirin gözeneklere daha çabuk dolmasını sağlayacağı için öncelikli olarak bir pamuk ve makyaj temizleme suyuyla arındırdığınız makyajın yıkanması daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal