Yüzü İnce Göstermek İçin Kullanılacak Teknikler

Yüzünüzün zayıf mı gözükmesini istiyorsunuz? Bunun için pek çok yöntem var. İşte o yöntemlerden bazılarını sizler için haberimizde yer verdik.

23.06.2020-12:16 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-12:14) Yüzü İnce Göstermek İçin Kullanılacak Teknikler

Modern toplum düzeninin yanında gelen estetik kriterlerden bir tanesi de yüzün zayıf, yani ince görünmesidir. Ancak kişiden kişiye değişen fiziksel özellikler ve fazla kilolar yüzün ince görünmesine engel olmaktadır. Yine de bu görünümü sağlamanın bazı “trigger point”leri bulunuyor. Bu minik hileler, yüzü daha ince göstererek güzellik algısını yükseltmeye yardımcı olmaktadır. Yüzü daha ince göstermek için kullanılacak teknikler nelerdir? Yüz nasıl daha ince gösterilebilir? Yüzün ince görünmesini sağlayacak kolay yöntemler var mıdır?

Gözlerinizi Ortaya Çıkarın

Büyük gözler, yüzün daha ince görünmesini sağlar. Doğru makyaj hilelerini kullanarak gözlerinizi olduğundan daha büyük göstererek yüzü inceltmek için kullanabilirsiniz. Bu makyaj hilelerinden bazıları, göz pınarlarınıza açık renk kalem ve far uygulamak, üst göz kapağınızın içine siyah kalem çekmek ve kirpiklerinize dolgun ve kıvrık bir görünüm kazandırmaktır. Böylece göz alıcı gözlerinizle insanlar üzerindeki etkinizi arttırarak daha olumlu bir etki uyandırabilirsiniz.

Kontür Uygulamak

Son zamanlarda trend haline gelen kontürlü makyaj uygulamaları bir insanı tam manasıyla yeniden yaratabilmektir. Bu yeniden yaratım sürecinin yapı taşlarından bir tanesi yüzü daha ince göstermektir. Yüzü daha ince göstermenin püf noktası yüzün karakteristiğine yönelik kontür uygulamaktır.

Elmacık kemiklerinin olduğundan daha çıkkın gösterilmesi bu süreçte elzemdir. Bu nedenle elmacık kemiklerinin çevresine daha koyu tonlarda kontür uygulamalısınız. Böylece alt kısımlardaki karanlık alanlar elmacık kemiklerinin daha dışarıda olduğu illüzyonunu yaratmaktadır.

Saç dipleri ve çene kemiği etrafında kontür uygulanması da yüzün ince görünümünü destekleyecektir. Ayrıca, göz kenarları, burun ucu, dudak üstü gibi alanlara highlighter uygulanması da yüzün daha ince görünmesini sağlayan tekniklerdendir. Gölgelerin ve aydınlık kısımların doğru kullanılması tatmin edici sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Kaşlarınızı Boyayın

Boyanmış ve dikkat çeken kaşlar yüzün daha ince görünmesine yardımcı olur. Ayrıca kaşların boyanarak belirginleştirilmesi göz ve kontür makyajınızı tamamlayıcı bir etmen olacaktır.

Saçınızı Değiştirin

Doğal saç tonunuzun birkaç ton açığı yüzünüzün olduğundan daha ince görünmesine yardımcı olacaktır. Bunun için saç rengimi değiştirmeyi göze alamam diyorsanız, birkaç ufak değişiklikle yüzünüzü ince gösterebilirsiniz.

İlk akla gelen yöntem saçlarınızı yüzünüzün etrafına bırakmaktır. Yukarıdan toplayacağınız ve biraz kabartacağınız saçlarınız da yüzünüze bir uzunluk illüzyonu sağlayarak daha ince görünmesine yardımcı olacaktır.

Saçlarınıza volüm verecek uygulamalar yapmanız da yüzü daha ince göstermek için kullanılacak teknikler arasındadır.

Büyük Küpe Avantajı

Aksesuar olarak büyük küpeleri tercih etmeniz, boynunuzun uzunluğunu ön plana çıkararak dikkatleri yüzünüzün şeklinden uzaklaştıracaktır.

Allık Kullanın

Allık, yanaklarınızı belirginleştirerek hem yüzünüze renk katacak hem de doğru kullanımında yüzünüzün daha ince görünmesini sağlayacaktır.

Yüz Yogasına Başlayın

Yoga, son zamanlarda trend haline gelen sporlardan bir tanesidir. Vücudunuza esneklik, denge ve güç kazandıracak yoganın yüz ve boyun bölgesi için de çeşitli egzersiz planları bulunmaktadır. Uzun vadede yüz kaslarınızı geliştirecek, kırışıklıkların oluşumunu engelleyecek ve yüzünüzü bir miktar ince göstermeye yardımcı olacaktır.



















DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal