Yüz Şeklinize Uygun Saç Kesim Önerileri

Yüz şekline uygun modeller seçmek saçın daha çok yakışmasını sağlar. Bir kadın için şüphesiz en önemli aksesuar saçtır. Doğru saç modeline karar verirken dikkat etmeniz gereken temek unsurlar vardır.

06.03.2018-14:43 - (Son Güncelleme: 06.03.2018-14:40) Yüz Şeklinize Uygun Saç Kesim Önerileri

Saçınızın şeklinden ne kadar memnunsanız, gün içerisinde kendinizi o kadar mutlu hissedebilirsiniz. Bu yüzden saç kesiminizin yüzünüze uygun olmasına dikkat etmeniz oldukça önemli. Saç kesiminiz yüzünüze uygun olmadığı takdirde, her ne kadar sevdiğiniz bir model olsa da istediğiniz gibi bir görünüm oluşturmayabilir.

İşte yüz şekillerine göre saç modelleri…

OVAL YÜZ ŞEKLİNE GÖRE SAÇ MODELLERİ

Bir bayan için en ideal yüz şekli olarak bilinen oval yüz için, hemen hemen her saç kesimi uygundur. Fakat diğer yüz tipleri için uygun görülmeyen ama oval yüzlü bayanlar için çok ideal olan modeller var. Bunların başında da erkek tipi dediğimiz yandan ayrılmış asimetrik kesim saç modeli yer alır. Saçlarınız kısa ise ya da saçınızı kısa kestirmek istiyorsanız bu modeli denemenizi tavsiye ederiz. Saçlarınız uzun ise ve sadece model değişikliğine gitmek isterseniz, ortadan ikiye ayrılmış saç kesimi işinizi görecektir.

KARE YÜZ ŞEKLİNE GÖRE SAÇ MODELLERİ

Bir bayanın kare yüz şeklinin olması sert yüz hatları olduğunu gösterir. Bu halde sert yüz hatlarınızı ön plana çıkarmayı ya da gizlemeyi tercih edebilirsiniz. Fakat bu yüz tipi için kısa saç modeli olarak en uygun olanı, kuşkusuz yandan ayrılmış, katı bol ve kare şeklinde kesilmiş olan saç modeli. Uzun saç modelini seviyorsanız bu halde çene kemiğini örtecek modelleri denemelisiniz.

ÜÇGEN YÜZ ŞEKLİNE GÖRE SAÇ MODELLERİ

Üçgen yüz şekline sahip olan kadınlar için bu yüz şeklini ovale çevirecek olan saç modellerini denemek daha doğru olacaktır. Bunun için de kısa saç kesimleri için bob tarzı olarak bilinen ortadan ikiye ayrılmış önü uzun, arkası kısa saç modellere göz atabilirsiniz. Ayrıca kakül olması da doğru bir adım olacaktır. Uzun saçlar için de, başınızın üst kısmını kabarık tutabilmek için katlı kesim deneyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal