Yüz Şeklinize Göre Makyaj Önerileri

Nasıl makyaj yapmanız gerektiği konusunda önemli olan noktalardan biri de yüz şeklinizdir. Kendi, yüz şeklimizi bilmek, makyaj yapma konusunda yardımcı olur. Peki yüz şeklimize göre nasıl makyaj yapmalıyız?

22.01.2019-13:44 - (Son Güncelleme: 22.01.2019-13:40) Yüz Şeklinize Göre Makyaj Önerileri

Nasıl makyaj yapmanız gerektiği konusunda önemli olan noktalardan biri de yüz şeklinizdir. Kendi, yüz şeklimizi bilmek, makyaj yapma konusunda yardımcı olur. Peki yüz şeklimize göre nasıl makyaj yapmalıyız? İşte yanıtı...

Yuvarlak ve Oval Şekilli Yüzler

Bu tür yüze sahip kişiler, açık renkli ya da doğal görünüme sahip fondötenleri tercih etmeleri gerekiyor. Gözlerin ve dudakların aynı anda ön planda olduğu makyajlardan uzak durmalı, eğer gözler vurgulamak isteniyorsa dudaklara doğal gölgeler uygulanmalıdır. Ruj koyu tonlarda ise; açık renkli göz farları tercih edilmelidir.

Kare Şekilli Yüzler

Kare tip yüzlere sahip kişiler koyu tonlarda fondöten kullanmalıdır. Elmacık kemiklerinin üst kenarına allık uygulayarak, yüzün yuvarlak görünmesini sağlayabilirler. Alın ve burun bölgesine uygulanan fondötenlerin farklı iki tonu karıştırılarak uygulanması, yüzünüzü daha canlı ve mükemmel bir görünüme kavuşturacaktır.

Uzun Yüz Şekli

Uzun şekilli yüze sahip kişiler, mutlaka kontür uygulamalı çalışmalıdır. Çene ve alın bölgesine koyu tonda fondöten uygulanırken, yüzün geri kalan bölgelerinde açık tonda fondötenler kullanılmalıdır. Yüzünde oval bir görünüm elde etmek isteyenler, allıklarını yatay bir şekilde uygulamalıdır.

Kalp Şeklindeki Yüzler

Doğru makyaj tekniğiyle oval bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bunun için, çene ve alın bölgesine dikkat etmek gerekiyor. Fondöteni doğal tonlarda ve çene bölgesine uygulamalı, yanak için ise açık renkli allıklar tercih etmelidirler. Kalp şekli yüzlerde, göz çevresini vurgulamak önemlidir. Bu sebeple koyu renkli göz makyajı tercih edilmelidir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal