Yüz Şekline Göre Saç Ayrımı Nasıl Yapılmalı?

Yüz şekline uygun saç ayrımı yapmak doğru ve orantılı bir görünüm sağlayacaktır.

20.12.2018-17:26 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-17:18) Yüz Şekline Göre Saç Ayrımı Nasıl Yapılmalı?

Saç kesiminin yüzün şekline göre yapılmasının yanı sıra saç ayrımı da yüzün belirgin özelliklerine ve türüne göre belirleniyor. Yüz şekline uygun saç ayrımı yapmak doğru ve orantılı bir görünüm sağlayacaktır.

 

UZUN YÜZ: Uzun yüzler genellikle geniş bir alına sahiptir. Yüzünüzü orantılamak amacıyla perçem kullanabilirsiniz. Perçem istemiyorsanız kat kat tutam ve ortadan bir ayrım da doğru bir tercih olur.

 

KARE YÜZ: Kare bir yüz şekline sahipseniz, yüzünüzün keskinliğini saçınızı yandan ayırarak yumuşatabilirsiniz. Saç ayrımınızın çok derin olmamasına özen gösterin, derinlik size daha sert bir ifade verir.

 

YUVARLAK YÜZ: Yuvarlak bir yüzünüz varsa sizin için iki seçenek söz konusu: Ortadan ayırarak yüzünüze simetri sağlayıp yüz yapınızı olduğundan daha ince gösterebilir ve ya derin bir saç ayrımı ile yüz şeklinize açı katarak yuvarlaklığı azaltabilir ve kemik yapınızı meydana çıkarabilirsiniz.

 

KALP YÜZ: Sivri bir çeneye sahip olan kalp şekilli yüzler, çenenin keskinliğini azaltarak daha dengeli bir görünüm elde eden ultra derin saç ayrımları tercih etmeli. Elmacık kemikleri ve çenenin keskinliğini azaltan ve yüze düşen tutamlar kalp yüz şekline sahip olanların tercih etmesi gerekenler.

 

OVAL YÜZ: Oval bir yüz, saç kesiminde olduğu gibi saç ayrımında da oldukça kolaylık sağlayan bir şekil. İsterseniz ortadan isterseniz derin bir ayrım yapın, her saç modeli yüz yapınıza uyacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal