Yürüyüş Yaparken Nasıl Giyinmeli?

Yürüyüş yaparken tercih edeceğimiz parçaların hepsine ayrı ayrı dikkat etmemiz gerekiyor. Peki yürüyüş yaparken nasıl giyinmeli? Öğrenmek isteyeceğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

09.06.2020-16:48 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:49) Yürüyüş Yaparken Nasıl Giyinmeli?

Yürüyüş yaparken seçeceğimiz parçalar tempomuzu düşürebilir, ayak ağrılarına ve aşırı terlemeye sebep olabilir.

Yürüyüş Kıyafetleri Nasıl Seçilmeli?

Yürüyüş yaparken olabildiğince rahat kıyafetler seçmemiz gerekiyor. Öncelikle mevsim koşullarını dikkat almalısınız. Sıcak havalarda yürüyüş yapacaksanız teri emen pamuklu kıyafetler seçmelisiniz. Naylonlu kıyafetler teri dışarı bırakmaz ve cilt sağlığına zarar verebilir. Aynı zamanda performansınızı da olumsuz etkileyecektir. Yaz aylarında kullanılacak kıyafetler açık renkli olmalıdır.

Kış aylarında kat kat kıyafetler seçmelisiniz. Yağışlı havalarda yürüyüşe çıkacaksanız yağmurluk en doğru seçim olacaktır. Kıyafetleriniz ıslandığında ağırlaşacağı için performansınız düşecektir. Sonbahar ve kış aylarında hava yağışlı olsa da yanınıza yağmurluk almayı ihmal etmeyin. Hava şartlarına göre kıyafetlerinizi değiştirebilirsiniz.

Yürüyüş Yaparken Hangi Çantalar Kullanılabilir?

Yürüyüş yaparken nasıl giyinmeli; mevsim şartlarına göre yağmurluk tercih edebilir, ince ve pamuklu kıyafetler kullanabilirsiniz. Hava koşulları değişiklik gösterebileceği için yanınıza almanız gereken kıyafetler olabilir. Enerjinizi yükseltecek içecekler kullanıyor ya da elinizde su şişesi taşımak istemiyorsanız rahat etmek için çanta kullanmalısınız.

Yürüyüş yaparken seçilecek çantalara da dikkat etmek gerekiyor. Sırt çantası bir süre sonra belinizde ağrı olmasına sebep olabilir. Omurgalar için zararlı olan bu çantaları seçmemelisiniz. Omuz çantaları da yürüyüş için doğru bir seçim olmayacaktır. Çanta ağırlığının tek bölgeye toplanması sağlığınıza zarar verebilir. Yürüyüş çantası kolay taşınması ve sağlık için herhangi bir risk taşımamasından dolayı doğru bir seçim olacaktır.

Yürüyüş Ayakkabısı Nasıl Seçilir?

Yürüyüş ayakkabısı performansınızı etkileyen en önemli seçimdir. Yürüyüş sırasında ayakların rahatsız olması sağlığınıza da zarar verecektir. Spor ayakkabı seçiminde ayakkabı tabanına dikkat etmelisiniz. Düz tabanlı ayakkabılar topuk ağrısına sebep olacağı için arkaya doğru kalınlaşan tabanları seçmelisiniz. Ayağın rahat hareket etmesi için bükülme özelliğine sahip olması gerekiyor.

Ayakkabı ayağınızı sıkmamalı ve geniş olmamalıdır. Bağcıklarını ayağınızı rahatsız etmeyecek şekilde bağlamalısınız. Yürüyüş kalitesini artırmak için ayakların nefes alabileceği spor ayakkabıları seçebilirsiniz. Uzun süre kullanacağınız bu ayakkabılarla ayaklarınız terleyeceği için yaz aylarında file tarzı modeller seçmelisiniz. Kış aylarında seçimleriniz su geçirmeyen ayakkabılardan yana olmalıdır.

Ayakkabı kalınlığına ve yüzey şartlarına mevsime göre karar vermelisiniz. Yazın kullandığınız spor ayakkabılar kışın su geçireceği için kullanışlı olmayacaktır. Hem yaz hem kış aylarında ayakların rahat etmesi için çorap kullanmalısınız. Pamuklu çorapların kalınlığına mevsim şartlarına göre karar verebilirsiniz.

Yürüyüş Yaparken Terlik Giyilir Mi?

Yürüyüş yaparken nasıl giyinmeli; aylarında yürüyüş yaparken açık renkli ve pamuklu kıyafetler seçmelisiniz. Bu mevsimin vazgeçemediğimiz rahat terlikleri ise yürüyüşler için elverişli bir seçim olmayacaktır. Terlik ayak topuklarında ağrıya sebep olabileceği gibi performansınızı da düşürür. Bu nedenle yaz aylarında file spor ayakkabılar kullanabilirsiniz.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal