Yumuşatıcı Yerine Çamaşırlarınızı Sirke ile Yıkayın

Çamaşırlarınızı her zaman toz deterjan ya da yumuşatıcı ile yıkıyorsanız bundan vazgeçebileceğiniz bir öneri ile sizlerin karşısındayız. Çamaşırlarınızı bir sonraki sefere sirke ile yıkadığınızda bakın ne gibi değişikliklerle karşılaşacaksınız.

10.08.2019-10:48 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-10:24) Yumuşatıcı Yerine Çamaşırlarınızı Sirke ile Yıkayın

Çamaşırlarımızı yıkadığınız yumuşatıcılar ve toz deterjanlar, sağlığımıza zararlı kimyasallardır. Bilhassa yeni yıkadığınız çarşafları yıkadığımız yumuşatıcıların kokusuyla uyumak bize keyif veriyor.

Eskiden insanlar yumuşatıcı kullanmak yerine sirke kullanırlardı ve en az yumuşatıcı kadar iyi verim alıyorlardı. Çünkü yumuşatıcılardaki kimyasallar, kumaşın esnekliğini bozar ve içine zararlı kimyasal işlenmesine sebep olur.

ÇAMAŞIRLARINIZA ZARAR VERMİYOR

Beyaz sirke, yumuşatıcıdaki bütün olumlu etkilerini barındırıryor ve kıyafetlerinize veya çarşaflarınıza zarar vermiyor. Bu hususta sirke, hem çamaşırlarınız hem de çamaşır makineniz için etkileri güzel bir üründür.

KÖTÜ KOKULARI YOK EDER

Sirke, bakterilerin sebep olduğu kötü kokuları engelliyor. Maliyet açısından da ucuz olan sirke ile beraber lavanta yağı gibi yağları da ilave ederek çamaşırlarınızın güzel kokmasına katkıda bulunabilirsiniz.

SİRKE İLE NASIL YIKANIR?

-Huni desteğiyle sirkeyi, sprey şişesine boşaltın. Her bir bardak sirke için 10-15 damla uçucu yağ ekleyin (mesela lavanta yağı). Sprey şişesini güzelce çalkalayın. Çamaşırlarınızı yıkamadan evvel üstlerine aralarına püskürtün.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal