Yumurtalı Semizotu Tarifi

Yumurtalı semizotunu bir kere yapıldı mı hep yapılabilecek bir tariftir. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurtalı semizotu, çocuklarınıza yumurtayı sevdiren bir lezzet olacaktır.

16.07.2020-17:06 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-17:05) Yumurtalı Semizotu Tarifi

Hem çocuklarınız hem kendiniz için oldukça faydalı olan semizotu kış aylarında, yaz aylarında fazlasıyla bulabileceğiniz bir sebzedir. Hem salata ile birlikte hem cacıkla birlikte kullanılan semizotunu yine yumurtalı bir şekilde yaparak kahvaltılarımız da kullanabilirsiniz. Ispanak yemeğini sevenler yumurtalı semizotunu da sevecektir. Semizotu fazlasıyla diyet yapanların tercih olduğu için aynı zamanda kahvaltılarında da bulundurmak isteyeceklerdir. Balık sevmeyen çocuklarınıza semizotu yedirirseniz, balıktaki Omega 3'ü semizotu ile birlikte de vermiş olabilirsiniz. Yumurtalı semizotu tarifi nasıldır? Yumurtalı semizotu tarifi malzemeleri nelerdir? Yumurtalı semizotu tarifi püf noktaları?

Yumurtalı Semizotu Tarifi İçin Malzemeler;

• 1 Demet semizotu

• Bir tane kuru soğan

• Yarım çorba kaşığı domates salçası

• 1 servis kaşığı sıvı yağ

• 2 tane yumurta

• Bir tutam tuz

• Kırmızı pul biber

• Karabiber

• Tencerenin ölçüsüne göre kaynar su

Yumurtalı semizotu tarifi uygulanmadan önce ilk olarak temiz bir şeklide tamamı ile yıkanır, ayıklanır. Ve bir su içerisinde bir süre bekletilir. Ardından kurulanan semiz otları tercihen büyüklüğü ayarlanarak doğranır. İsterseniz küçük küçük minik minik parçaları da ayıra bilirsiniz, isterseniz büyük parçaları da kesebilirsiniz. Bu sizin tercihinize kalmıştır. Ardından orta büyüklükte bir tencereye orta sıcaklıkta ocağa alınır. İçerisine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edilir. Soğanları küçük küpler şeklinde doğranır ve yıkanır ardından tencere içerisine eklenir. Hafif pembeleşinceye kadar yağ ile birlikte tencere içerisinde kavrulur. Ardından yarım çorba kaşığı kadar domates salçasını eklenir ve hepsi birlikte bir süre daha kavrulur. Yumurtalı semizotu tarifi içerisinde yer alan domates salçası evinizde yok ise olan başka bir salça ile de yapılabilir. Tercihen size kalmıştır. Ancak domates salçası farklı bir lezzet katacaktır. Daha sonra kavrulan soğan ve soğanın üzerine temizlenmiş kurulanmış semizotu eklenir ve tekrardan biraz kavrulması için bırakılır. Kavrulan semizotu üzerine kaynar su eklenir. Ancak çok fazla su eklenmemesi tavsiye edilir. Semizotunun tenceredeki aldığı ölçeğe kadar üzerini kapatacak kadar kaynar suyun ilave edilmesi tavsiye edilir. Kısık ateşte bir süre pişirilir ve belirli bir kıvama geldikten sonra biraz göz kararı bir tutam karabiber ve yine göz kararı bir tutam kırmızıbiber eklenir ve bütün baharatlarla birlikte karıştırılır. Baharatları zevkinize göre yine arttırabilirsiniz, tercihen ağız tadınıza göre kimyon, kekik gibi baharatlar da yumurtalı semizotunun içine eklenebilir. Bir süre sonra kıvamı oturan ve piştiğinden emin olunan temiz otunun üzerine 2 tane orta büyüklükte yumurta kırılır. Dilerseniz karıştırarak, dilerseniz kendi haline bırakarak pişmeye bırakabilirsiniz. Tercih size kalmıştır. Yumurtanın semizotu üzerinde dağılmasını sevmiyorsanız karıştırmayın. Ancak tek parça halinde durmasını istemiyorsanız, karıştırarak semizotu ve yumurtayı pişirebilirsiniz. Yumurtalı semizotu tarifi servise hazırdır. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal