Yumurta Nasıl Çatlatmadan Haşlanır?

Yumurta kaynatmak özel bir çaba ister. Kaç dakika olacak, çatlayacak mı diye merak ederiz. En iyi şekilde yumurta bu şekilde haşlanır.

03.09.2019-10:44 - (Son Güncelleme: 03.09.2019-10:43) Yumurta Nasıl Çatlatmadan Haşlanır?

Yumurta haşlamak Türk kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasındadır. Peki, en iyi nasıl çatlatma bile olmadan yumurta haşlanır?

YUMURTA NASIL KAYNATILIR?

Suyunuzu evvelinde kaynatırsanız, pişirmeden evvel yumurtaları oda sıcaklığına getirin. Soğuk yumurtaların ılık veya sıcak suya katılması, çatlama olasılığını artırır. Yivli bir kaşık yardımıyla yumurtaları hafifçe tencerenin içine koyun, çünkü oldukça hızlı bir biçimde suyun içine atmak yumurtayı kırabilir. Tencereye çok yumurta ile doldurmayın. Yumurtalar kaynarken bir miktar hareket etmek için alana gerek duyarlar ve öteki yumurtalarla etkileşimleri ne kadar çok olursa, pişirme esnasında çatlama olasılığı da o kadar artar. Tencereye yumurtaları koyun ve soğuk musluk suyuyla üstüne dek doldurun.
Zaten var olabilecek veya yumurtaların birbirlerine çarpmaları neticesi oluşabilecek küçük çatlakları örtmek için suya bir çay kaşığı sirke ilave edin. Bu, daha büyük çatlakların meydana gelmesini engelleyecektir. Yumurtaları daha düşük bir ısıda pişirin. Düşük ısıda olunca daha az hareket eden yumurtaların birbirlerini çatlatmalarını önleyebilirsiniz..

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal