Yumurta Maskesi

Yumurta ile yapılan maskeler cilt sorunları ile savaşmak için etkili yöntemlerdir. Gözenekleri daraltır, cildi sıkılaştırır, lekeleri giderir, akne problemleriyle savaşır ve cilde parlak bir görünüm kazandırır.

23.06.2020-11:45 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:44) Yumurta Maskesi
Yumurta maskesi tüm bunların yanında uygulaması oldukça kolay ve maaliyeti düşük bir maskedir. Üstelik her cilt tipleri için uygun olduğu için dilediğiniz zaman uygulayabilirsiniz. Yalnızca yumurta akıyla hazırlayabileceğiniz bu maske doğal içeriği sayesinde de kimyasallardan cildinizi arındırır.
Yumurta Akı Faydaları
Yumurtanın vücüda faydalarını hepiniz bilirisiniz, kalsiyum ve protein açısından zengin yumurta sağlık için oldukça gerekli bir gıdadır. Cildimize ne gibi etkileri var?
• Yumurta akı içerdiği aminoasitler, kalsiyum ve protein sayesinde zararlı bakerileri yok eder. Aminoasit birçok kimyasal cilt ürününde de kullanılır.
• Gözenekleri daraltır. Yine içerdiği aminoasitler gözeneklerin daralmasını sağlar.
• Cildi sıkılaştırır. Kırışıklıkların görünümünü azaltır.
• Cildi derinlemesine temizler. Kirden ve bakterilerden arındırır. Canlı görünüm kazandırır.
• Akne ve sivilce problemleriyle savaşır. Yüzdeki sebum oranını azaltır.
• Siyah noktalardan kurtulmaya yardımcıdır. Gözenekleri daralttığı için siyah noktalardan kurtulmaya yardım eder.
Şimdi sizlerle her cilt tipine uygun fakat biri yağlı biri kuru ciltlerde daha etkili olan iki maske tarifi vereceğiz.
Yumurta Akı Maskesi Tarifi
Malzemeler
1 adet yumurta
İnce bir tabaka peçete
Hazırlanışı/uygulanışı
Yumurtanın sarısı ve beyazını birbirinden ayırıyoruz. Bu tarifte yalnızca beyazını kullanacağız. Ardından yumurta beyazını yüzümüzün her yerine sürüyoruz. İnce bir peçeteyi yüzümüze yapıştırıyoruz. 20-30 dk arası kuruyana kadar bekletiyoruz. Kuruduğunda yüzümüzde bir tabaka oluşacak, iyice kuruduğundan emin olduğumuzda peçeteyi yavaşça çekip çıkarıyoruz. Ardından yüzümüzü bol su ile yıkayıp, cildimize uygun nemlendiriciyi sürüyoruz.
Yalnızca iki malzemeyle hazırlanan bu tarifi özellikle sivilce/akne problemi olan kişiler uygulayabilirler. Tüm cilt tipleri için uygundur.
Yumurtanın sarısını kullanarak da kuru ciltler için kullanılabilecek bir maske tarifimiz var.
Yumurta Sarısı Maskesi
Yumurta kı maskesi gibi bu da her cilt tipine uygun bir maske olmasına rağmen kuru ciltler için oldukça etkili bir tarif.
1 adet yumurta sarısı
¼ avakado
1 yemek kaşığı yoğurt
Yumurtanın beyazından ayırdığımız sarıyı ayrı bir kâseye alıyoruz. Avakadoyu soyuyoruz. Avakadonun içerisinde çeyreğini çıkartıyoruz. (Olgun avakado tercih etmenizde fayda var.) Avakadoyu çatalla eziyoruz. İçerisine yoğurdu ve yumurta sarısı ekleyi iyice karıştırıyoruz. Ardından yüzümüzün her yerine güzelce sürüyoruz ve 10 dakika bekliyoruz. Ardından yüzümüzü iyice yıkıyoruz.
Avakado içerisindeki sağlıklı yağlarla kuru ciltlerin nemlenmesine yardımcı olur. Ayrıca cildinizde pürüzsüzlük hissi yaratır ve cildin doğal bir parlaklığa kavuşmasına yardımcı olur. Yoğurt da mayalı yapısı sayesinde gözeneklerin kapanmasına, cildin yararlı bakteriler kazanmasına ve yumuşak bir sokuya bürünmesine yardımcı olur.
Yumurta maskesi eğer yumurtaya alerjiniz varsa uygun değildir. Herhangi bir alerjik reaksiyon göstermeniz durumunda maskeyi bol suyla yıkayabilirsiniz. Onun dışında cilde herhangi bir zarar verdiğine rastlanmamıştır. Gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal