Yumurta Beyazından Enfes Bir Lezzet: Beze

Hem yapımı kolay hem de yemesi lezzetli beze tarifini denediniz mi? Yumurta akından yapılan ve tadına doyulmaz bir lezzet sunan bezeyi gelin bir de bizim tarifimizle deneyin.

Yumurta Beyazından Enfes Bir Lezzet: Beze

Gerek misafirleriniz için gerekse çocukları için arika bir tatlı olan beze tarifini sizin için derledik.

Sade Beze İçin Malzemeler:

2 yumurta beyazı

Yarım su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı mısır ya da buğday nişastası

1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Beze (Sade) Yapılışı:

  • İlk önce fırını fansız ayarda 100 dereceye ayarlıyoruz.
  • Yumurta aklarını mikser ile yüksek devirde çırpın. Beyazlaşıp kabarınca şekerini ilave edip çırpmayı sürdürün.
  • Çırparken sırayla nişasta ve sirkeyi katın. Çırptığımız kabı ters çevirince  dökülmeyecek halde sertleşene dek çırpıyoruz.
  • Yağlı kağıdı fırın tepsisi ebatlarında keserek tepsiye doğru gelecek yüzeyinin dört yanına sadece tepsiye yapıstırmak maksadıyla azıcık harcımızdan sürüyoruz. Bunu yapmamızın nedeni yağlı kağıt biz bezeleri sıkarken ya da tepsiyi hareket ettirince kayıp bezenin şeklini bozmasın.
  • Bir sıkma torbası ile veya bir kaşık ile yağlı kağıt üstüne harcımızı seriyoruz.
  • Yaklaşık 2 saat bezeleri pişiriyoruz.
  • 2 saat bitince iyice sertleşmiş olsun eğer istediğiniz sertliğe ulaşmazsa biraz daha kalsın burda fırınınızın perfomansı çok mühim.
  • Fırını kapattıktan sonra fırın soğuyana dek bezeler fırının içinde kalıp kuruması lazım.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri