Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır? Yüksük Çorbası Tarifi

MasterChef Türkiye yarışmasında gündeme gelen yüksük çorbası izleyen herkes tarafından merak konusu olarak araştırılmaya başlandı. Peki, yüksük çorbası nedir? Yüksük çorbası nasıl yapılır? Yüksük çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır? Yüksük Çorbası Tarifi

Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır? Yüksük Çorbası Tarifi

Adana'nın meşhur lezzetlerinden biri olan yüksük çorbası lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Yapımı biraz zahmetli olan yüksük çorbası lezzetiyle buna değdiğini kanıtlıyor. Sizin için yüksük çorbası tarifini derledik. İşte yüksük çorbası için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...

MALZEMELER

  • 2 kase mantı
  • 2 kaşık domates salçası
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 bardak nohut (Haşlanmış)
  • 6-7 bardak et suyu
  • Kuru nane
  • Tuz

NASIL YAPILIR?

İlk olarak derin bir tencerenin içerisine tereyağını alın ve eridikten sonra üzerine salçayı koyun. Bu şekilde biraz kavurun. Üzerine et suyunu koyup kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra nohudu ve mantıları ekleyin. Son olarak baharatlarını ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte mantılar yumuşayıncaya kadar pişirin. İşte bu kadar! Afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR