Yufka Mantısı Tarifi
Hamuru açmaya üşeniyorsanız yufkayla da mantı keyfi yaşayabilirsiniz. Bunu için gerekli olan şeyler yufka ve üstü için yoğurt sosu.
Yufka Mantısı Tarifi
Hızlıca mantı yemek ancak hamur açmak istemiyorsanız şayet yufka mantısı tam size göre. İşte, yufka mantısı tarifi…
MALZEMELER
4 yufka
300 gr kıyma
1 soğan
1 çay bardağı ayran
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
ÜZERİ İÇİN
4 diş sarımsak
250 gr yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Kırmızı pul biber
NASIL YAPILIR?
Soğanı ince ince rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi harmanlayıp yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye ayırıp 8 yarım yufka yapın. Kıymayı 8’e ayırın. Bir yufkayı tezgaha koyun. Üstüne fırçayla ilk olarak ayran sonra ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarını yavaşça içe doğru kıvırın. Kıymadan bir bölüm alıp yufkanın geniş kenarına dizin. Rulo haline getirerek yufkayı sarın ve 2’şer cm genişliğinde kesin. Bütün yufkaları ve kıymayı aynı biçimde hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine serin. Üstlerine ayçiçeği yağı sürün. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye dek pişirin. Servis tabağına koyun. Üstüne sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane katarak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.