Yorgun Cilt İçin Tavsiyeler

Bedenimiz gibi cildimiz de yorulur. Yorgun bir cilt daha bakımsız ve yaşlı görünmemize sebep olur. Peki bu sorunu nasıl aşarız? İşte detaylar...

05.02.2019-17:55 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-17:52) Yorgun Cilt İçin Tavsiyeler

Bedenimiz gibi cildimiz de yorulur. Yorgun bir cilt daha bakımsız ve yaşlı görünmemize sebep olur. Peki bu sorunu nasıl aşarız? İşte detaylar...

Dermatolog Dr. Neslihan Dolar, her gün yorgun bir ciltle uyanmak istemeyenler için bakım tüyolarını bizlerle paylaştı.

MAKYAJINIZI TEMİZLEMEDEN YATMAYIN

Dolar, “Kapalı ve oksijensiz ortamlarda bulunmak, sigara dumanına maruz kalmak ve alkol tüketimi gibi şehir yaşamına dair olumsuzlukların, cilt üzerine etkisini en aza indirmek için, öncelikle ne kadar yorgun olursanız olun, makyajınızı temizlemeden yatmayın. Bu amaçla kullanılan temizleyici, cilt tipine uygun olmalı ve deriyi kurutmadan temizlemelidir." dedi.

YÜZ ÜSTÜ YATMAYIN

Kuru ciltler için yumuşak yağ bazlı temizleyici kremler seçin, parmak uçlarınızla tüm yüzünüze uygulayın ve makyaj pamuğuyla sildikten sonra ılık suyla durulayın. Cildiniz akneli ise özel üretilmiş temizleyiciler kullanın ve cildinizi ılık suyla iyice temizleyin. Ayrıca kırışıklıklarınızın derinleşmemesi, yüzünüzde enine çizgilerin oluşmaması için yüz üstü yatmayıp sırt üstü yatmaya dikkat edin.

NAR SUYU İÇİN

Kahvaltıda, antioksidan ve bağışıklık sistemini güçlendirici, ayrıca ciltte anti-aging özelliğiyle birlikte cilt kanserine karşı da koruyucu olan nar suyu içerek güne başlayın. Ayrıca bol bol su için ve cilt doktorunuzun önerdiği cilt tipinize uygun bir mikropeeling uygulayın.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal