Yolculukta Kitap Okurken Mideniz Bulanıyorsa Dikkat! Hastalığın Belirtisi Olabilir

Yolculuğunuz esnasında mideniz bulanıyor mu? Kitap okumanıza engel olan bu durumun nedeni nedir? Hangi durumlarda mideniz bulanıyor gözlemlediniz mi? İşte yolculuk ederken kitap okutmayan o durumun belirtileri...

14.05.2019-14:56 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-14:40)

Hareketli araçlarda bir yazı ya da kitap okurken karşılaştığımız mide bulantısı, göz hastalıklarının belirtisi olabilir. Yolculuk edenlerin yaklaşık %30’unda görülen mide bulantısının başlıca sebeplerini sizler için derledik.

GÖZ HASTALIĞININ NEDENİ OLABİLİR  

Merkezi sinir sistemi, vücudumuzun denge reseptörlerinden birbiriyle uyumsuz mesajlar algıladığında, bu uyaranlar arasında bir anlaşmazlık ortaya çıkıyor. Örneğin; siz bir araç içerisinde giderken, bilinçsiz şekilde hareket edersiniz. Gözleriniz bu hareketi algılar fakat siz bu hareketi bilinçsiz yaptığınız için iç kulak bunu algılayamaz ve vücudun denge reseptörleri arasında uyum bozulur. Bu uyumsuzluğun sonuçları ise göz sağlığı bozuk olan kişilerde çok daha şiddeti yüksek ve sık şekilde görülebilir.

GÖZ MUAYENESİ ŞART  

Seyahat edenlerin hemen hemen %30’unda görülen hareket hastalığının kesin bir tedavisi bulunmamakla beraber seyahat öncesi ya da sırasında alınabilecek bazı önlemler ile daha iyi hissetmek mümkün olabilir. Bununla beraber düzenli göz muayeneleri yaptırarak da bu hastalığa önlem alınabilinir. Hayat kalitesini büyük oranda olumsuz etkileyen hareket hastalığının tedavisi için muhakkak düzenli göz muayenesi yaptırılmalı ve doğru tedavi yöntemi uygulanmalıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal